x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Românul Bogdan Alexandru Costache – dirijorul-violonist al REGALULUI VIENEZ - aclamat în Malaezia şi în Dubai

Românul Bogdan Alexandru Costache – dirijorul-violonist al REGALULUI VIENEZ - aclamat în Malaezia şi în Dubai

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Noi 2023   •   20:15
Românul Bogdan Alexandru Costache –  dirijorul-violonist al REGALULUI VIENEZ - aclamat în Malaezia şi în Dubai

Anul acesta, turneul REGAL VIENEZ va însemna un plus de virtuozitate, fantezie şi inedit: la pupitrul dirijoral al evenimentului se va afla un virtuoz al viorii ce îmbrățișează dubla ipostază de solist violonist şi dirijor, într-o manieră inspirată de Strauss şi André Rieu: braşovean de origine, Bogdan Costache, a impresionat oficialităţile şi publicul la Borneo Opera Festival, dar şi la Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor din Dubai.

Absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra şi invitat permanent al celebrei “Vienna Staruss Philarmonic Orchestra, Bogdan Alexandru Costache este unul dintre cei mai promiţători violonişti ai tinerei generaţii. Cu multiple apariţii pe scene de prestigiu şi în evenimente de gală, Bogdan Costache a câştigat aprecierea specialiştilor, dragostea publicului şi atenţia personalităţilor aflate în sală.

După recentele apariţii din Malaezia, pe scena Borneo Opera Festival, publicaţii de mare tiraj

i-au dedicat articole ample în care i s-au apreciat calităţile solistice şi dirijorale. Iar oficialitățile prezente la eveniment au reînnoit invitaţia pe scena festivalului, atât pentru Bogdan Alexandru Costache cât şi pentru Orchestra Operei Vox pentru anul 2024.  

Excelenţa i-a oferit tânărului şansa să fie aplaudat de demnitari, familii nobiliare şi chiar regale ale Europei şi ale lumii. De altfel, solistul a onorat şi invitaţia de a susţine un recital, anul trecut la “Marele Bal al Prinţilor şi Prinţeselor”din Dubai.

În această iarnă, dirijorul solist violonist îşi va arăta virtuozitatea în faţa iubitorilor de muzică clasică din ţara natală, în turneul REGAL VIENEZ, ce va străbate România în perioada 5 decembrie – 29 decembrie. Turneul va trece prin 25 de oraşe şi deja însumează 32 de concerte. Acest fapt se explică prin interesul crescut al publicului faţă de eveniment, care i-a determinat pe organizatori să programeze câte două spectacole în oraşele Craiova, Timişoara, Braşov, Satu Mare, Focşani, Bârlad şi Brăila.

Cu privire la participarea lui Bogdan Alexandru Costache la turneu, organizatorii spun: “Suntem onoraţi să punem la dispoziţia unui violonist de asemenea calibru, recunoscut ca vârf al generaţiei sale, scena REGALULUI VIENEZ şi să îi încredinţăm şi direcţia muzicală a spectacolului, în care sub bagheta sa vor cânta Orchestrele reunite ale Teatro D’Opera Italiana şi Opera Vox, aceleaşi care au avut statutul de orchestră oficială a Festivalului Borneo din Malaezia, cel mai prestigios festival de opera din Asia.  Iar publicului îi oferim, ocazia unică de a vedea live un instrumentist român apreciat peste tot în lume, în provocatoarea dublă ipostază de solist violonist şi dirijor al REGALULUI VIENEZ.

 
Iar Bogdan Alexandru Costache completează: “mă provoacă această dublă postură şi este o bucurie să aducem acest program muzical ce şi-ar găsi locul pe orice mare scenă a lumii, în faţa publicului din 25 de oraşe din România.”

Turneul programat între 5 decembrie şi 29 decembrie se va derula astfel:

REGAL VIENEZ – Turneu Național 2023

6 decembrie – PITEŞTI – Casa de Cultură a Sindicatelor

7 decembrie – BRĂILA – Casa Tineretului

8 decembrie – CONSTANŢA – Casa de Cultură a Sindicatelor

9 decembrie – VASLUI – Casa de Cultură a Sindicatelor

10 decembrie – IAŞI – Cinema Victoria

11 decembrie – BOTOŞANI – Casa de Cultură a Sindicatelor

12 decembrie – BÂRLAD – Teatrul Victor Ion Popa

13 decembrie – FOCŞANI – Teatrul Maior Gheorghe Pastia – două reprezentaţii

14 decembrie – PLOIEŞTI – Casa de Cultură a Sindicatelor

15 decembrie – CÂMPULUNG MUSCEL – Casa de Cultură a Sindicatelor

16 decembrie – RÂMNICU VÂLCEA – Casa de Cultură a Sindicatelor

17 decembrie – DROBETA-TURNU SEVERIN – Palatul Culturii Teodor Costescu

18 decembrie – TIMIŞOARA – Opera Naţională Română – două reprezentaţii

19 decembrie – ARAD – Filarmonica Arad (Palatul Cultural)

20 decembrie – SATU MARE – Casa de Cultură a Sindicatelor

21 decembrie – ZALĂU – Casa de Cultură a Sindicatelor

22 decembrie – ORADEA – Casa de Cultură a Sindicatelor

23 decembrie DEVA – Casa de Cultură Drăgan Muntean

24 decembrie ALBA IULIA – Casa de Cultură a Sindicatelor

25 decembrie BRAŞOV – Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu

26 decembrie BUCUREŞTI – spectacol găzduit la Teatrul Naţional – Sala Ion Caramitru

27 decembrie – MIERCUREA CIUC – Casa de Cultură a Sindicatelor

28 decembrie – CLUJ NAPOCA – Casa de Cultură a Studenţilor

29 decembrie – BAIA MARE – ATP Tech Center

DESPRE BOGDAN COSTACHE

În prezent este violonist la Filarmonica din Brașov și invitat permanent al celebrei ’’Vienna Strauss Philharmonic Orchestra’’ din Viena, Austria. Bogdan A. Costache a fondat și conduce cvartetul ’’Fortissimi,” alături de care va cânta în Dubai.

A condus Orchestra Internațională de Tineret ’’CEI Youth Orchestra’’ și a fost concert maestru și solist la filarmonica privată din Hamburg ’’World Peace Philharmonic’’, cât și a celebrei Philharmonie der Nationen, condusă de maestrul Justus Frantz.


În 2011 a câștigat o bursă de studiu la celebra Royal Academy of Music din Londra, unde a studiat cu prestigiosul violonist român Remus Azoiței, iar în 2019 și-a finalizat studiile postuniversitare la Universitatea Transilvania – Facultatea de Muzică din Brașov, la clasa prof. Alina Nauncef.

A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale și internaționale, printre care: Marele Premiu și Premiul I la Concursul Internațional de Vioară ’’Remember Enescu’’ (România), Premiul I la Concursul Internațional de vioară ’’Monterosa Kawai’’ (Italia), Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare ’’Paul Constantinescu’’, finalist la Jeunesses International Music Competition, etc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×