x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Salutări din Republica verde!

Salutări din Republica verde!

de Dana Cobuz    |    17 Oct 2010   •   00:00
Salutări din Republica verde!

"Am produs un album altfel, e o direcţie uşor nouă pentru El Negro, trebuie «văzut cu urechile». Brandul El Negro încă mai este asociat în mintea fanilor cu piese vechi, cu anumite haine, poate cu ceva comercial. După ani în care ne-am dorit să fim pe toate radiourile, acum nu mai vedem lucrurile aşa. Avem publicul nostru, ne-am împrietenit cu cei care ne ascultă şi nu ne mai interesează să îi convingem cu nimic, cântăm pur şi simplu, iar câştigul e în sinceritate, în sunetele clasice de percuţii, orgă, suflători, chitări, tobe...", spune Bogdan Negroiu, fondatorul şi solistul trupei El Negro, în pragul lansării unui nou album, "Greetings from Green Repub!" (Salutări din Republica Verde).

De 11 de ani, El Negro este locomotiva curentului raggae din România. Multe concerte live, lecţii de istorie muzicală, promovarea cu încăpăţânare a unui stil încă destul de puţin gustat pe plaiurile mioritice, asta au oferit Negroiu şi colegii lui de trupă publicului amator de ritmuri jamaicane.  

Albumul "Greetings from Green Repub!" urmează a fi lansat la data de 25 noiembrie 2010 la Bucureşti, în clubul The Silver Church. Mesajul rămâne acelaşi cu care ne-a obişnuit El Negro: optimist, colorat, un îndemn la o viaţă trăită "pe bune", nu la una a regulilor inutile şi a codurilor de bare. "Mi se pare că românii trăiesc într-un univers al lor, izolat, pesimişti şi dezrădăcinaţi, nu mai au ţară, cam asta e direcţia şi  nu mi se pare una bună. Sunt convins că dacă nu s-ar fi tăiat acel problematic procent de 25%, ca să dau şi un exemplu recent, oa­me­nii s-ar comporta la fel de urât, ar fi la fel de răi, la fel de nepoliticoşi, la fel de murdari. Am fi, că toţi trăim aici.
Mi-ar plăcea ca oamenii să fie mai plini de iniţiative, mai deschişi, să se implice în ceea ce se petrece în jur."

"Greetings from Green Repub!" este cel mai important produs reggae din România, un album "DE LUXE edition", o noutate fiind, ex­cep­tând noul sound El Negro, şi piesele în limba engleză.

Primul extras pe single, "Be what you want to be", are deja un videoclip pe care îl puteţi vedea la posturile tv muzicale. Trupa pregăteşte un videoclip şi pentru o a doua piesă de pe acest album, dar şi un turneu de promovare, în această iarnă.

×
Subiecte în articol: muzica