x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sanremo 2022: Mahmood și Blanco au câștigat Marele Premiu

Sanremo 2022: Mahmood și Blanco au câștigat Marele Premiu

06 Feb 2022   •   09:30
Sanremo 2022: Mahmood și Blanco au câștigat Marele Premiu
Sursa foto: Hepta

Mahmood și Blanco câștigă cea de-a 72-a ediție a Festivalului Sanremo cu piesa „Brividi" („fiori”).

Sanremo 2022 - Mahmood & Blanco cantano ‘Brividi’

 

Locul al doilea i-a revenit cântăreței Elisa, cu piesa „O forse sei tu" - („Poate ești tu”), câștigătoare și a premiului Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală.

Sanremo 2022 - Elisa canta ‘O forse sei tu’

Gianni Morandi s-a clasat pe locul al treilea cu „Apri tutte le porte" - („Deschide toate ușile”), care a primit și premiul Lucio Dalla.

Sanremo 2022 - Gianni Morandi canta ‘Apri tutte le porte’

Massimo Ranieri, cu „Lettera al di là del mare" („Scrisoare dincolo de mare”) a câștigat premiul criticii Mia Martini. Artistul a ridicat premiul în lacrimi și l-a dedicat migranților.

Premiul Sergio Bardotti pentru cele mai bune versuri a ajuns la Fabrizio Moro cu piesa „Sei tu" („Ești tu”).

Mahmood - joc de cuvinte între numele de familie al cântărețului, Mahmoud, și expresia engleză my mood („starea mea de spirit") - este un cantautor italian, câștigător al Festivalului Sanremo din 2019 cu piesa „Soldi” („Banii”), cu care s-a clasat și pe locul al doilea la Eurovision Song Contest 2019.

Blanco (pseudonim pentru Riccardo Fabbriconi) este, la nici 19 ani, cel mai tânăr artist care a câștigat Sanremo. A devenit celebru vara trecută cu piesa „La Canzone Nostra" („Melodia noastră”). Este un compozitor și cântăreț care a reușit să creeze, la doar 18 ani, un stil profund recognoscibil, atât în ceea ce privește timbrul vocii sale, cât și aranjamentul muzical.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sanremo 2022