x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica SCANDAL LA FESTIVAL / "Aurelian Andreescu", ediţia a XVI-a

SCANDAL LA FESTIVAL / "Aurelian Andreescu", ediţia a XVI-a

de Catalina Iancu    |    09 Dec 2008   •   00:00
SCANDAL LA FESTIVAL / "Aurelian Andreescu", ediţia a XVI-a

Nici un festival fară scandal! S-a întâmplat şi la "Aurelian Andreescu", ediţia a XVI-a, care a avut loc recent la Sala Rapsodia. Câştigătoarea locului I, Nidia Moculescu, a fost insultată de concurenta Nicoleta Floroni, ocupanta locului III. Aceasta din urmă a acuzat-o pe fata lui Horia Moculescu, celebrul compozitor, că a câştigat pe pile. Apoi Nicoleta a aruncat diploma, dar a luat banii!



La concurs au participat 21 de concurenţi din toată ţara. Membrii juriului ­ Titus Andrei, Biţu Făltiniceanu, Aurel Storin, Dan Dimitriu, Dan Ardelean, Mihaela Stoica şi Silvia Dumitrescu ­ au acordat premii a căror valoare a depăşit suma de 15.000 RON. Trofeul "Aurelian Andreescu" (3.500 RON) i-a revenit lui Mareş Pană din Râmnicu Sărat, student Facultatea de Muzică ­ Universitatea "Spiru Haret", Bucureşti. Premiul I (3.000 RON) l-a obţinut Nidia Moculescu (elevă în clasa a XII-a, Liceul "Marin Preda"), Premiul II (2.500 RON) ­ Iuliana Dumitrache (Piteşti), Premiul III (2.000 RON) Ex Aequo Minodora Dediş (Galaţi) şi Nicoleta Floroni (Slatina). Fiecare Menţiune acordată a valorat 500 RON.

Câştigătorul Trofeului, Mareş Pană, a interpretat piesa lui Aurelian Andreescu ­ "Chemarea dragostei", compusă de Marius Ţeicu. Nidia Moculescu a cântat melodia "I love you", de Liviu Ştirbu. Aceeaşi piesă a fost interpretată şi de Nicoleta Floroni, care a obtinut în final premiul III. La auzul veştii că Nidia s-a clasat pe locul I, Nicoleta a avut o izbucnire nervoasă în culise şi i-a spus premiantei că totul a fost un aranjament. În secundele următoare, Floroni a aruncat diploma, dar a păstrat banii, în timp ce Nidia a început să plângă.

La Gala Laureaţilor au susţinut recitaluri Alexandru Arşinel şi Silvia Dumitrescu, Radu Ghencea, câştigătorul ediţiei 1997, trupa de copii "Rainbow Kids" şi Andreea Cernica (17 ani), câştigătoarea de anul trecut a Trofeului.

×
Subiecte în articol: muzica