x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Simple Minds live la Sala Palatului

Simple Minds live la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    18 Aug 2009   •   00:00
Simple Minds live la Sala Palatului
Sursa foto: / Nova Music Sony –BMG

După concertele Saga, Queensryche, Limp Bizkit şi ZZ Top, D&D East Entertainment, în colaborare cu Marcel Avram, propune iubitorilor muzicii de calitate încă un nume de referinţă al genului rock. Este vorba despre grupul scoţian Simple Minds care va cânta la Bucureşti vineri, 20 noiembrie, la Sala Palatului, începând cu ora 20:00.



Concertul din România face parte din turneul de promovare al noului album, "Graffiti Soul", lansat în 2009. Este cel de-al şaisprezecelea disc de studio al scoţienilor, ce a urcat pe locul 10 în topul albumelor din Marea Britanie şi pe poziţia a 9-a în European Top 100 Album Chart. Una dintre cele mai populare trupe din anii '80 şi '90, Simple Minds şi-a câştigat celebritatea înregistrând o serie de hituri ajunse pe primele locuri în UK Top 10 singles.

Acestea sunt "Don't You" ("Forget About Me") ("The Breakfast Club"), "Alive and Kicking", "All The Things She Said", "Belfast Child" şi "Let There Be Love". Din 1978, când s-a înfiinţat (ca grup punk), şi până acum, Simple Minds a navut cinci albume pe prima poziţie a topurilor britanice şi a vândut peste 35 de milione de discuri în lumea întreagă.

ANIVERSAREA DE 30 DE ANI
Membrii fondatori Jim Kerr (solist vocal ) şi Charlie Burchill (chitară, keyboards), împreună cu toboşarul Mel Gaynor reprezintă nucleul formaţiei care îi mai cuprinde pe Andy Gillespie (keyboards) şi Eddie Duffy (chitară bas). În urmă cu doi ani, formaţia a împlinit 30 de ani de activitate şi a pornit într-un scurt, dar plin de succes, turneu în Australia şi Noua Zeelandă, în calitate de invitaţi speciali ai grupului INXS.

CONCERT ÎN HYDE PARK
În iunie anul trecut, la aniversarea a 90 de ani de la naşterea lui Nelson Mandela, Simple Minds au fost invitaţi să cânte la uriaşul concert desfăşurat în Hyde Park din Londra. După care şi-au continuat în mai multe oraşe din Marea Britanie Turneul Aniversar de 30 de ani. La sfârşitul lunii mai a.c., Simple Minds în componenţa Kerr/ Burchill / Gaynor / Duffy a ieşit pe piaţă cu Graffiti Soul, noul album de studio.

Potrivit lui Jim Kerr, cu prilejul înregistrării noului disc s-a "tras" material suficient pentru două discuri long play. Astfel încât se studiază problema ca următorul album Simple Minds să apară în 2010, după mai puţin de un an de zile. Referitor la apariţia trupelor din noul val, Simple Minds a influenţat decisiv formaţii precum The Killers, Muse, Keane, Moby şi Manic Street Preachers.

×
Subiecte în articol: live bucuresti muzica sala palatului