x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Spike și DJ Dox se alătură artiștilor care vor cânta pe scena „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”

Spike și DJ Dox se alătură artiștilor care vor cânta pe scena „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Oct 2023   •   23:30
Spike și DJ Dox se alătură artiștilor care vor cânta pe scena „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”

​​​​​​​Ska, hip-hop, jazz, muzică simfonică, folk, rock, electro. Toate aceste stiluri se aud în acest weekend, între 6 și 8 octombrie, pe Bega, în Uszoda și de acolo în amonte și în aval în peste cincizeci de locații la „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv și un mix de artiști din România – Domino, Brigada D vs Qinta Spartă, DJ Dox, Spike și alții – cântă la „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, pe scena din zona Uszoda.

Cu mesajul lor social și politic curajos, cu spirit balcanic și influențe de ska, punk, reggae, electronică și hip-hop, Dubioza Kolektiv a devenit cea mai mare trupă din regiune, cu concerte sold out în Amsterdam, Berlin, Dublin, Londra, Madrid, Oslo, Praga, Viena, precum și în SUA și Canada. Cu Dubioza Kolektiv publicul se poate întâlni duminică, 8 octombrie, de la 20:45, pe scena din zona Uszoda.

 

Spike, unul dintre cei mai urmăriți artiști români de rap

Originar din România, Spike este nu doar artistul complet, fiind interpret, compozitor, producător și regizor, dar este și unul dintre cei mai ascultați artiști de rap ai generației sale. Videoclipurile lui Spike au nu mai puțin de 188 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cu 17 ani de experiență pe scena rap românească, Spike a crescut și a evoluat organic și a lansat până în prezent patru albume: „Relații cu Publicul”, „Rămânem prieteni”, „Lumea lui Paul” și „Propaganda”. Concertul Spike pe scena „Timișoara 2023. Celebrarea orașului” va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, de la ora 21:10.

 

DJ Dox live mix, sâmbătă la „Celebrarea orașului”

Tot sâmbătă, 7 octombrie (ora 20:15), timișorenii se întâlnesc pe scena din Parcul Central (zona Uszoda) cu DJ Dox, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din România, o figură reprezentativă a hip-hop-ului românesc. A fost DJ, gazdă și producător de emisiuni radio și TV definitorii pentru scena hip-hop și a intervievat numeroși artiști internaționali ca 50 Cent, Snoop Dogg, DJ Premier, G.U.R.U., Masta Ace, Jedi Mind Tricks, Dj Revolution și mulți alții. A colaborat, ca DJ, cu artiști precum Cheloo, Bitză, Ombladon, Zale, CTC, Alan & Kepa-Oxigen.

 

Muzica se aude și în amonte și în aval de Uszoda.

În parteneriat cu Muzicon, Centrul de Proiecte oferă publicului în acest weekend nu mai puțin de 19 concerte, cu acces gratuit, în locații partenere situate pe malurile Begăi precum: Anturaj, Manufactura și D'Arc pe Mal. Toulouse LautrecPsihodromB.A.U.Doctorul Sinteză, AnonimTMWe Singing Colours, Jazz à la Jais, ZoleeVee, Sleepin’ Insomnia, Fără Filtru și mulți alții vor crea de-a lungul canalului Bega o atmosferă efervescentă, plină de culoare, ritm și energie.

 

Pentru publicul care preferă muzică experimentală, inovațiile sonore și vizuale, Festivalul Simultan are loc în acest weekend, în cadrul Timișoara 2023. Celebrarea orașului, la MX – Muzeul „Corneliu Miklosi”. În weekendul „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, iubitorii de jazz au parte, la Timișoara Jazz Festival, de concerte de neratat precum cele ale lui Nils Petter Molvaer și Airelle Besson, Reto Weber și Jasper van’t Hof / Ruggero Robin Trio și alții.

 

„Timișoara este mai mult decât o capitală a culturii, este exponenta unei stări de spirit unice în țară și în zona asta a Europei. E cel mai important moment prin care ne afirmăm ca europeni autentici.” Marius Giura, directorul Gărâna Jazz Fest

×