x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sting aduce secolul al XVIII-lea la Bucureşti

Sting aduce secolul al XVIII-lea la Bucureşti

17 Oct 2008   •   00:00

Sting, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai tuturor timpurilor, va ajunge anul viitor în România pentru a susţine un concert extraordinar la 10 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.



Sting, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai tuturor timpurilor, va ajunge anul viitor în România pentru a susţine un concert extraordinar la 10 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Spectacolul este inclus în turneul de promovare a celui mai recent proiect al artistului, "Songs from the Labyrinth", înregistrat alături de celebrul muzician bosniac Edin Karamazov, maestru al lăutei şi fost elev al dirijorului român Sergiu Celibidache.  

DE TOP
"Songs from the Labyrinth" este un tribut adus marelui compozitor elisabetan John Dowland (1563 – 1626), pe care Sting l-a descoperit la începutul anilor ’80 şi pentru care a renunţat la chitară în favoarea lăutei, instrument specific perioadei renascentiste. Lansat în 2006, albumul s-a vândut până în prezent în peste un milion de exemplare, clasându-se încă de la început pe primele locuri în topurile muzicale din întreaga lume şi staţionând pe primul loc în Billboard
15 săptămâni consecutiv. Alături de piesele de pe noul material, Sting va cânta la Bucureşti şi hituri consacrate, precum "Fields of Gold" sau "Message in a Bottle", într-o nouă interpretare, acompaniat de Edin Karamazov. Biletele pentru acest eveniment vor fi puse în vânzare în cursul săptămânii viitoare în reţeaua magazinelor Diverta şi online, pe  myticket.ro. De-a lungul impresionantei cariere muzicale ca artist solo şi lider al legendarei trupe rock The Police, Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume şi a fost distins cu 16 premii Grammy.  Printre hiturile sale celebre se număra "Englishman in New York", "Shape of my heart", "Roxanne" sau "Mad about you".

×
Subiecte în articol: muzica