x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Summer Well, festival pe Domeniul Ştirbey

Summer Well, festival pe Domeniul Ştirbey

de Alex Revenco    |    11 Aug 2011   •   21:00
Summer Well, festival pe Domeniul Ştirbey

Maine si poimaine, in parcul din Domeniul Stirbey, din Buftea, la 15 km de Bucuresti, se desfasoara prima editie a Festivalului Summer Well. Organizat de Livada, festivalul cuprinde, pe langa concertele live, multe alte activitati speciale. Terase, berarie, plaja cu sezlonguri, proiectii in premiera ale unor documentare despre istoria rockului si un wind tunnel vor anima atmosfera.

Iata programul concertelor:

● sambata, 13 august – Plan B (Marea Britanie, hip-hop/soul); Noisettes (Marea Britanie, indie rock); Mystery Jets (Marea Britanie, indie); Graffiti6 (Marea Britanie, pop-rock); Chew Lips (Marea Britanie, dance/pop);

● duminica, 14 august - Interpol (SUA, post-punk); The Raveonettes (Danemarca, indie rock); The Wombats (Marea Britanie, indie pop); Chapel Club (Marea Britanie, alternative rock); Alex Clare (Marea Britanie, indie/electro).

Plan B este numele de scena al muzicianului britanic Benjamin Paul Ballance-Drew. Acesta si-a inceput cariera in 2005 si de atunci a lansat doua albume de studio, patru EP-uri si numeroase discuri singles de succes, ce i-au adus premii importante din industria muzicala britanica.

Noisettes este o trupa binecunoscuta alcatuita din Shingai Shoniwa (voce, bass), Dan Smith (chitara, backing vocals) si Jamie Morrison (tobe). Cel mai recent album este "Wild Young Hearts" (2009).

Mystery Jets este un cvintet londonez format in 2004, cu patru albume de studio la activ, ultimul, "Serotonin", fiind lansat in 2010.

Graffiti6 este o trupa infiintata in 2008 de producatorul britanic TommyD si de interpretul Jamie Scott.

Chew Lips este o trupa din East London, infiintata in 2008 de Alicia "Tigs" Huertas, Will Sanderson si James Watkins. Anul trecut a aparut albumul de debut, "Unicorn".

Interpol este o trupa infiintata in 1997 la New York si a devenit un nume mare al scenei post-punk revival din Statele Unite. In aproape 14 ani de activitate, Paul Banks & Co. au lansat patru albume de studio si sapte EP-uri.

The Raveonettes vine din Danemarca si a fost infiintata in 2001 de Sune Rose Wagner si Sharin Foo. Muzica lor este puternic influentata de Velvet Underground.

The Wombats e din Liverpool si are in componenta doi englezi, Matthew Murphy & Dan Haggis, si un norvegian, Tord Overland-Knudsen. Cei trei au reusit sa ajunga una dintre cele mai energice aparitii live pe scena din Marea Britanie.

Chapel Club este o trupa formata (in 2007) de cinci londonezi: Lewis Bowman, Michael Hibbert, Liam Arklie, Alex Parry si Rich Mitchell. Au cantat la marile festivaluri din Anglia, precum Glastonbury, Reading si Leeds. Alex Clare, pe numele adevarat Alexander G. Muertos, este unul dintre cei mai in voga muzicieni britanici la aceasta ora.

Pe langa muzica, la Summer Well, filmele sunt la ele acasa. In zona de cinema va fi prezentata - in premiera si in exclusivitate pentru Romania – cea mai spectaculoasa serie de documentare despre istoria rockului. Seria Seven Ages of Rock, produsa de BBC, va rula in sala de cinema pe parcursul celor doua zile de festival. Transportul spre Domeniul Stirbey va fi asigurat de RATB, care va pune la dispozitia participantilor o linie speciala ce va lega Piata Victoriei (statia din fata Muzeului Taranului Roman) de Domeniul Stirbey din Buftea (tur – retur) pe toata durata festivalului, intre orele 13:30-0:30, la interval de aproximativ 20 minute.

Accesul la Summer Well se va face numai pe baza unui abonament de 99 de lei, valabil pentru ambele zile de festival, nefiind disponibile bilete pentru fiecare zi in parte. Abonamentele pot fi cumparate din magazinele Orange si online, de pe www.easytickets.ro si www.eventim. ro. Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit si este permis doar daca acestia sunt insotiti de unul dintre parinti. Parintele insotitor trebuie sa prezinte un abonament, care va fi valabil doar pentru accesul sau si al unui singur copil cu varsta sub 12 ani.

×
Subiecte în articol: summer well