x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Taylor Swift

Taylor Swift

de Alex Revenco    |    09 Ian 2009   •   00:00

Noua vedetă a Americii e Taylor Swift, are 19 ani şi cântă country pop. A debutat în 2006, şi cu primul ei album a luat trei Discuri de Platină. Cu cel de-al doilea, "Fearless" (2008), se poate spune că a spart topurile din Statele Unite, cu vânzări de 4.003.000 de unităţi. Deşi MTV & Co. promovează "la greu" genul R&B, cei care cumpără muzică au alte "orientări".





TOPUL E ROCK. Dovada e clasamentul celor mai vânduţi artişti în 2008 în Statele Unite. După Taylor Swift, pe locul secund este AC/ DC, cu 3.418.000 de discuri vândute, urmat de raperul Lil Wayne, 3.382.000. Coldplay e pe patru, cu 2.691.000, apoi Metallica, pe cinci, cu 2.466.000 de unităţi. Aproape de Metallica, dar pe poziţia următoare s-a clasat Kid Rock, cu "doar" 2.405.000 de discuri vândute. Dacă până acum, cu excepţia primului loc, a fost doar rock, mai departe clasamentul se prezintă astfel: Jonas Brothers – pop rock – 2.340.000; Sugarland – country – 2.063.000; Nickelback – rock – 1.953.000; Jack Johnson – soft rock –  1.895.000.

Discuri pentru Player

PINK
SO WHAT. Este primul single de pe noul album, ce a făcut furori la sfârşitul lui 2008, fiind difuzat de radiourile din întreaga lume. Compusă de Pink şi produsă de Max Martin, So What este o piesă sinceră, cu o mare încărcătură personală, cu versuri amuzant-sarcastice. "I guess I just lost my husband/ I don’t know where he went/ So I’m gonna drink my money/ I’m not gonna pay his rent... So what!/ I am a rock star/ I got my rock moves/ And I don’t want you tonight". În 2009 Pink va începe un nou turneu mondial.

CHRISTINA AGUILERA
GREATEST HITS KEEPS GETTIN’ BETTER – A DECADE OF HITS. La zece ani de la debut, deţinătoarea a cinci premii Grammy iese pe piaţă cu o colecţie de superhituri. De pe această compilaţie nu lipsesc Genie In A Bottle, Dirty, Candyman, Beautiful, dar şi producţii noi precum Keeps Getting Better şi Dynamite. Realizat, ca şi celelalte CD-uri din această rubrică, de Sony BMG/Nova Music, noul album este promovat prin videoclipul "Keeps Gettin’ Better", filmat în Los Angeles de celebrul Peter Berg.

BEYONCE

I AM... SASHA FIERCE. Despre noul ei disc, frumoasa interpretă povesteşte: "Este un dublu album cu două coperte, prima se cheamă «I Am...», iar a doua, «Sasha Fierce». Acesta este alter ego-ul meu, iar acum are şi un nume de familie. Întotdeauna o altă latură a personalităţii mele preia controlul atunci când este vorba despre munca mea sau atunci când urc pe scenă. Acest alter ego pe care l-am creat mă protejează pe mine şi ceea ce sunt eu de fapt".

BRITNEY SPEARS
CIRCUS. Lansat în decembrie 2008, discul marchează revenirea la normalitate a controversatei interprete. Primul single, "Womanizer", a ocupat de la început primele poziţii în clasamentele din SUA, Marea Britanie, Canada, Franţa, Japonia etc., ceea ce demonstrează că Britney Spears nu şi-a pierdut fanii. Producţia albumului "Circus" reuneşte muzicieni celebri cu care Britney a mai colaborat, precum Max Martin, Danja şi Bloodshy & Avant. "Womanizer" este al nouălea single nr. 1 din carieră.

×
Subiecte în articol: rock muzica