x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupele româneşti de la ARTmania

Trupele româneşti de la ARTmania

de Alex Revenco    |    31 Iul 2011   •   21:00
Trupele româneşti de la ARTmania

In acest an, mai multe trupe autoh­tone vor concerta in premiera pe scena Tuborg Sound din noul spatiu al festivalului, Sibiu Arena. Este vorba despre Interitus Dei din Constanta, Truda si Guerrillas din Cluj, Monarchy si Reckoning din Bucuresti, Ethernus din Baia Mare si Heavy Duty din Sibiu. Programul concertelor din Sibiu Arena va incepe vineri spre sambata dupa miezul noptii cu Ethernus la ora 1:00, dupa ce in Piata Mare vor fi cantat Lacrimas Profundere, Helloween si Tarja. In aceeasi noapte va canta si Reckoning, iar in paralel, in arena, Djane Grace va tine o superpetrecere Lux Noctis pana dimineata.

Ethernus exista inca din 2007 si este un proiect symphonic power metal cu influente melodic death. Primul album al trupei, Memories from Eternity, a aparut in primavara acestui an si va fi prezentat la ARTmania Festival 2011. Formatie ta­na­ra, Reckoning a avut primul concert in primavara lui 2011, la doi ani de la formare. Trupa, care canta melodic death metal, s-a bucurat de un mare succes inca de la primele aparitii in cluburile bucurestene. Ziua de sam­bata in Sibiu Arena va incepe la pranz, o data cu sosirea paradei de motociclete printr-un concert Heavy Duty la ora 13:00. Monarchy va urca pe scena la ora 15:00, iar la ora 17:00 va incepe cel mai asteptat concert al arenei, Interitus Dei. Programul va continua in Piata Mare cu Republica, Lacuna Coil si Sonata Arctica, dupa care va urma o noapte nebuna cu Gurerillas live de la ora 1:00 si Truda aproape de ora 2:00. Trupa sibiana Heavy Duty a luat nastere in 2007, fiind la inceput un proiect de coveruri, care s-a dezvoltat treptat. Baietii canta trash/death metal, au lansat un EP si se pregatesc pentru albumul de debut.

Trupa Monarchy, infiintata in anii ’90, s-a dezmembrat in 1998, reluandu-si activitatea in urma cu doi ani, alaturi de un nou solist. Formatia a inregistrat un EP, intitulat "Jamming", si lucreaza la primul album de studio. In aproape douazeci de ani de cariera, Interitus Dei din Constanta are numeroase concerte in tara si strainatate, alaturi de nume ca Paradise Lost, Tankard, Korpiklaani, Tyr sau Rotting Christ.

In 2007, Guerrillas din Cluj a deschis concertul Sepultura de la Bucuresti, iar un an mai tarziu a lansat primul album de studio, "Guerrila Spirit".

Desi a trecut prin mai multe schimbari de personal, grupul Truda a reusit sa inregistreze cinci albume in patru ani si se poate mandri cu un numar mare de concerte in tara, inclusiv in deschidere la Soulfly – 2009.

Tot vineri, de la ora 14:30, in ARTmania Festival & Granini Refreshing Area din Piata Mica – unde intrarea este libera! – vor evolua Fla­vius, cel mai priceput tobosar ju­nior (11 ani), urmat de grupul Aeternum (muzica medievala) din Sibiu.
Tot in Piata Mica vor concerta Classic Beat Orchestra (sambata) si Intermezzo Cvartet (duminica).

Interitus Dei din Constanta, una dintre cele mai apreciate formatii de doom gothic din Romania, are la activ patru albume

×
Subiecte în articol: artmania 2011