x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un album postum al legendarului chitarist Jimi Hendrix va fi lansat în martie 2018

Un album postum al legendarului chitarist Jimi Hendrix va fi lansat în martie 2018

08 Dec 2017   •   13:10
Un album postum al legendarului chitarist Jimi Hendrix va fi lansat în martie 2018

Un album postum al legendarului chitarist Jimi Hendrix, compus din zece piese înregistrate cu câteva luni înainte de moartea sa în 1970, va fi lansat pe 9 martie 2018, au anunţat joi moştenitorii muzicianului, potrivit AFP.


Intitulat ''Both Sides of the Sky'', acesta este ultimul dintr-o serie de trei discuri postume, după cele două discuri lansate deja în 2010 şi 2013.

Albumul va cuprinde inclusiv un cover al piesei ''Woodstock'' de Joni Mitchell, melodie pe care cântăreaţa canadiană a compus-o după ce a lipsit de la celebrul festival din 1969, la care Jimi Hendrix a participat.

Hendrix a înregistrat o versiune proprie a melodiei ''Woodstock'' împreună cu un alt chitarist legendar Stephen Stills, de la grupul Crosby, Stills, Nash &Young.

Înregistrarea va conţine şi o nouă versiunea restaurată a ''Cherokee Mist'', o piesă instrumentală prin care Hendrix îşi omagiază originile amerindiene şi în care foloseşte, în loc de chitara, o ţiteră.

''Adevărata casă a lui Jimi era studioul său. Aici luau naştere muzica şi magia sa'', a declarat Eddie Kramer, fostul producător al chitaristului, care a colaborat la realizarea albumului.

''Both Sides of the Sky'' conţine piese înregistrate în perioada ianuarie 1968 - februarie 1970. Jimi Hendrix, care a luptat cu dependenţa de droguri şi de alcool, a decedat la 27 de ani, într-un hotel din Londra, în septembrie 1970. AGERPRES

×
Subiecte în articol: jimi hendrix