x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un concert-vis, un concert-călătorie: Paula Seling & Big Band Radio, 14 februarie, Sala Radio

Un concert-vis, un concert-călătorie: Paula Seling & Big Band Radio, 14 februarie, Sala Radio

de Carmen Anghel    |    31 Ian 2013   •   15:32
Un concert-vis, un concert-călătorie: Paula Seling & Big Band Radio, 14 februarie, Sala Radio

Un eveniment aşteptat de mulţi ani: Paula Seling, acompaniată de Big Band-ul Radio şi Orchestra de Cameră Radio într-un concert de sine stătător, la 14 februarie. Gazda, studioul de concerte “Mihail Jora, recent dotat cu un sistem de sunet super performant. Dirijor va fi maestrul Ionel Tudor. Sub bagheta sa, orchestrele reunite vor interpreta câteva standarde de jazz şi vor acompania evoluţia scenică a Paulei, care va face o trecere în revistă a celor mai importante momente din cariera artistei: primul cântec compus -”Promit”, primul succes major din carieră-Trofeul Mamaia cu “Trurli”, alte momente de referinţă- Cerbul de Aur, cu “Noapte caldă”, Eurovision, cu “Playing With Fire”. Nu vor lipsi hit-urile “Ploaie în luna lui Marte” şi “Timpul”, dar nici compoziţiile proprii recente- “Tu nu vezi” sau “Lumi paralele”.

Un spectacol eveniment, cu o muzică şi versuri profunde.

 Programul va fi condimentat cu o serie întreagă de piese celebre, re-interpretate ca un tribut adus unor mari artişti care i-au influenţat devenirea: Frank Sinatra, Whitney Houston, Jackson 5 şi alţii.

Artista Paula Seling vorbeşte cu mare emoţie despre  acest eveniment.

“Concertul acesta l-am aşteptat de mult timp; l-am imaginat, l-am planuit, fără să ştiu că într-o zi mi se va oferi ocazia de a păşi pe scena din vis. Mereu am vrut să susţin un întreg concert cu orchestră simfonică, cu Big Band, cu cor... E timpul... Sunt stresată, sunt emoţionată, număr zilele şi ştiu că va fi ceva ce-mi voi aminti ani în şir de-acum. Echipa Ionel Tudor- Andrei Tudor îmi dă încredere, le voi fi mereu recunoscătoare pentru că mi-au oferit, împreună cu cei de la Radio România, unul dintre cele mai frumoase cadouri: un vis împlinit. Am primit multe mesaje în această perioadă de la oameni care îşi doreau să participe la acest eveniment de dinainte ca el să se anunţe, înainte să sper că va putea fi realizat, şi acum mi-au scris că sunt fericiţi că se întâmplă şi că, desigur, vor fi acolo.”

Pentru că este un concert-vis, un spectacol-călătorie, Paula Seling se pregăteşte cu încrâncenare. “Am început să mă pregătesc ca pentru Eurovision, mă întâlnesc zilnic cu terapeutul meu vocal Gabriela Duţescu, un mare om, prietenă dragă, parte din familie, deja, care-mi pregăteşte vocea pentru efortul din perioada aceea, când vom avea multe, multe repetiţii. Am imaginat spectacolul şi muzica aleasă ca o călătorie prin anii ce m-au adus în faţa publicului, voi spune totul ca pe o poveste de viaţă, povestea mea, cu bucurii, cu vise, dorinţe, viziuni, în cuvinte simple, în note ample, acompaniată de zeci de muzicieni cărora le sunt profund îndatorată că au acceptat să creeze tabloul unde să pot străluci. Preţuiesc enorm rolul Doamnei Director Oltea Şerban- Părău în cariera mea, domnia sa fiind în juriu la prima mea apariţie hotărâtoare pentru evoluţia artistică - Mamaia 1997, şi acum, când e pe cale să se mai împlinească un vis.” adaugă artista.


×