x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Whitney Houston a fost inclusă post-mortem în Cartea Recordurilor

Whitney Houston a fost inclusă post-mortem în Cartea Recordurilor

07 Sep 2012   •   19:05
Whitney Houston a fost inclusă post-mortem în Cartea Recordurilor

Whitney Houston a fost inclusa postum in Guinness World Records, dupa ce 12 dintre piesele lansate de-a lungul anilor de cantareata americana au reintrat in topul muzical britanic dupa moartea vedetei.

Fanii au cumparat in numar mare albumele si single-urile cantaretei, dupa ce trupul ei neinsufletit a fost descoperit intr-o camera de hotel din Los Angeles, pe 11 februarie.

Conform contactmusic.com, 12 dintre hiturile cantaretei au reintrat in topul muzical britanic, UK Singles Chart, aceasta performanta aducandu-i artistei americane includerea in Guinness World Records la categoria "cel mai mare numar de hituri ale unei cantarete solo prezente simultan in topul britanic".

Recordul era detinut de Amy Winehouse si a fost stabilit, la fel ca in cazul lui Whitney Houston, dupa moartea cantaretei, anul trecut.

Adele poate fi considerata marea revelatie a editiei din 2013 a Guinness World Records. Artista britanica l-a devansat pe rapperul american Eminem si a stabilit un nou record la categoria "artistul care a ajuns cel mai repede la vanzari de un milion de discuri in format digital in Statele Unite" pentru albumul "21", care i-a adus victoria la alte doua categorii: "materialul discografic cu cele mai mari vanzari digitale din Statele Unite" si "materialul discografic cu cele mai mari vanzari digitale in Marea Britanie". Cantareata britanica s-a impus si la categoria "cantecul cu cele mai mari vanzari digitale intr-un an calendaristic", cu piesa "Rolling In The Deep".

Alte nume din industria muzicala intrate in aceasta editie Guinness World Records sunt Justin Bieber (primul artist solo care a avut trei albume No.1 in Statele Unite si in Marea Britanie inainte de a implini 18 ani) si Blue Ivy, fiica cuplului Jay-Z - Beyonce, care a devenit cea mai tanara prezenta in topurile muzicale, dupa ce plansul ei de bebelus a fost inregistrat si inclus in piesa "Glory", lansata de tatal ei la inceputul acestui an.

Madonna este mentionata la categoria "cea mai mare audienta TV pentru un concert sustinut in pauza finalei Super Bowl" - show-ul acesteia din luna februarie fiind urmarit de 114 milioane de telespectatori.

×