x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica You rock my world, show pentru Michael

You rock my world, show pentru Michael

de Alex Revenco    |    23 Aug 2011   •   21:00
You rock my world, show pentru Michael

Impactul pe care l-a avut Michael Jackson asupra fanilor sai este dove­dit si de numeroasele fan-cluburi ce ii sunt dedicate in intreaga lume, inclusiv in Romania, unde sunt inre­gistrate doua fan-cluburi oficiale, la Bucuresti si Cluj. Fan Club Michael Jackson Bucuresti a fost infiintat initial in 1992, prin HJ 5014/ 25.08.1992 si a fost reactivat in 2010. De la reactivarea sa, Fan Club Michael Jackson Bucuresti a organizat numeroase evenimente de anvergura in memoria marelui artist, cum ar fi World Cry (comemorarea lui Michael), Dancing the Drill, tributul dansant organizat la 29 august 2010, in ziua cand artistul ar fi impli­nit 52 de ani, membrii fan-clubului bucurestean participand totodata si la evenimente caritabile sau ecolo­gice, gen Let’s do it, Romania.

Insasi reactivarea fan-clubului a reprezentat o dovada de dragoste si un tribut din partea fondatorilor sai. Andreea Weinerich, presedintele Fan Clubului Michael Jackson Bucuresti, ne marturiseste: 'Pentru mine reactivarea fan-clubului din 1992, a carei membra am fost, a insemnat o datorie de onoare. Era ca o casa la a carei temelie am contribuit, dar care a ramas multi ani fara acoperis. In 2009, cand m-am regasit cu o parte din membrii «veterani» din 1992, am stiut ca e momentul sa finalizam ceea ce am inceput. Dupa cateva luni de munca, in iunie 2010, am reusit sa reactivam fan-clubul.

Este modul meu de a-i multumi lui Michael pentru toate clipele mi­nunate petrecute datorita lui, pentru magia pe care a adus-o in viata mea. Si da, sunt mandra ca am fost si sunt in continuare fan Michael Jackson!'. Intrebata ce inseamna Michael pentru ea, Oana Tugearu, un alt membru al fan-clubului, ne spune la randul ei: 'Michael Jackson, mai simplu M, pentru mine, este pur si simplu parte din ceea ce insemn. M re­pre­­zinta candoarea fina a copilariei, peretii camerei mele de copil si apoi de adolescent, bucatelele de ziar si de reviste decupate, vise nevinovate, primul concert din viata mea, primele lacrimi de incantare, primele zambe­te cu ochii siroind in lacrimi. M este muzica. M este armonia perfecta intre imaginea de artist si desavarsirea umana. Muzica lui M mi-a intarit convingerile de viata si mesajele lui mi-au dat forta sa sper ca ii pot con­vin­ge si pe cei din jur. Pe 29 august, eu celebrez existenta lui M in viata mea, in sufletul si in gandurile mele'.

La randul sau, Fan Club Michael Jackson din Cluj are ca principal scop, prin toate actiunile sale, pas­tra­rea vie a memoriei marelui artist Michael Jackson. Infiintat din 1992, Fan Club Michael Jackson Cluj organizeaza evenimentul tribut Michael Jackson – Never Can Say Goodbye, moment in care Regele Muzicii Pop va fi celebrat prin muzica si dans. Diana Man, membru al Fan Club Michael Jackson Cluj, ne impar­ta­ses­te la randul ei gandurile despre idolul sau: 'Michael Jackson... un vers infinit, trist si frumos despre pu­terea iubirii... un artist genial prin amplitudinea si generozitatea ideilor sale, prin capodoperele lasate in urma, prin directiile noi pe care le-a impus in muzica. Dar in acelasi timp un inadaptat, un om strivit de o lume prozaica si brutala a pseudovalorilor... un copil fara copilarie. Noi, fanii, nu-l vom putea uita niciodata, el ne-a aratat ce inseamna sa fii om, sa iubesti planeta, natura, copiii, el ne-a invatat ce inseamna per­fec­tiu­nea. Noi incercam doar sa ducem le­gen­da mai departe'.

La 29 august a.c. de ziua lui Michael, toti fanii si admiratorii saii sunt invitati in Bucuresti si Cluj pentru a celebra ziua de nas­te­re a artistului. Evenimentul tribut din Bucuresti va purta numele de You rock my world si va fi un mo­ment coregrafic, format dintr-un colaj realizat din fragmente din cinci me­lodii cunoscute ale lui Michael Jackson, legate printr-un fir epic. Dansul va avea o durata de sase minute si participantii se vor evi­den­tia prin­tr-o anumita cos­tu­ma­tie, specifica fiecarui moment al dansului. Mo­men­tele coregrafice vor avea loc in pa­tru locatii diferite dupa cum ur­mea­za: ora 16:00 – AFI Palace Co­tro­ceni, ora 17:30 – Parcul Tinere­tu­­lui, ora 18:30 – Statia de metrou Piata Uni­rii 1, ora 20:00 – Parcul He­ras­trau.

×
Subiecte în articol: muzica