x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Zdubii se vând bine

Zdubii se vând bine

de Dana Andronie    |    15 Apr 2011   •   19:32
Zdubii se vând bine

Moldova pariază pentru a doua oară pe Zdob şi Zdub la Eurovision. „So lucky” se numeşte piesa cu care zdubii speră să obţină un loc bun în competiţia care va avea loc în luna mai, la Düsseldorf. Aflaţi în plin turneu de promovare, băieţii care au dus „Boonika bate doba” pe locul al 6-lea în finala din 2005, au acordat un interviu unuia din site-urile dedicate Eurovision, esctoday.com.

După ce au cântat pe scene mari, precum cele de la festivalurile Sziget, Exit sau Roskilde, alături de trupe precum Red Hot Chili Peppers, Korn, Rollins Band şi altele, zdubii consideră că participarea din 2005 la Eurovision a fost o experienţă nouă şi diferită. „Dar am abordat acest concurs cu destulă ironie şi umor. Este, desigur, un mare show şi respectăm munca tuturor oamenilor implicaţi în organizare. Am simţit sprijinul multor ţări şi asta a însemnat foarte mult pentru noi. Dar am fost şi criticaţi de mulţi dintre fanii noştri, nemulţumiţi să ne vadă într-un astfel de concurs”, au declarat basarabenii.

În mod surprinzător, piesa „So Lucky” a fost ultima opţiune a trupei Zdob şi Zdub când a avut de ales pe care dintre compoziţiile de pe noul album să o înscrie la pre­selecţia din Republica Moldova. „Nu îi găseam nici o semnificaţie specială. Până în ultima clipă nu am simţit cântecul ca fiind al nostru. Abia acum îi construim un concept care vrea să-i pună în valoare energia”, au spus zdubii. Cât priveşte piesele trimise de celelalte ţări la Dusseldorf, moldovenii spun că le ascultă „câte una pe zi, pentru a le putea simţi cum se cuvine. Sperăm să le terminăm de audiat până când va începe efectiv concursul. Preţuim toţi artiştii şi cântecele lor, pentru că ştim câtă muncă înseamnă prezenţa la Eurovision”.

 

Promovare serioasă
Zdob şi Zdub a luat în serios strategia de promovare a piesei „So Lucky”. Dincolo de simpatia deja câştigată a publicului fidel, ştie că are nevoie şi de o bună vizibilitate. De aceea, zdubii şi-au „plimbat” deja compoziţia prin platourile radio-tv şi cluburile din Tbilisi, Baku, Istanbul şi Bucureşti. Spre sfârşitul lui aprilie, Zdob şi Zdub va ajunge la Vilnius, Talin, Riga, Varşovia, Bratislava, Viena, Moscova, Kiev şi Minsk. Iar lista rămâne deschisă.

×
Subiecte în articol: muzica