x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Tango. Radio & Juliet, singurătate în doi și iubire imposibilă, pe scena Operei Naționale București

Tango. Radio & Juliet, singurătate în doi și iubire imposibilă, pe scena Operei Naționale București

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   10:45
Tango. Radio & Juliet, singurătate în doi și iubire imposibilă, pe scena Operei Naționale București
Sursa foto: Opera Națională București

Miercuri, 1 februarie, începând cu orele 18.30, scena Operei Naționale București va găzdui spectacolul „TANGO. RADIO AND JULIET” de Edward Clug.

Două lumi distincte sunt reunite într-un singur spectacol plin de romantism prin intermediul a două lucrări coregrafice de excepție, ”Tango”, respectiv ”Radio and Juliet” care aduc în prim-plan tema singurății în dragoste, a iubirii imposibile.

Tangoul înseamnă viață, relații și dragoste, reprezintă dragostea într-o îmbrățișare, în moment și pe muzica pe care o împărtășești și o exprimi cu partenerul tău de dans. Tangoul este unul dintre cele mai faimoase dansuri  care pune accent pe stilul vibrant și jucăuș de mișcare, expresii bogate, improvizație și care necesită o legătură strânsă și pasiune între dansatori.

Prima parte, ”Tango”, prezintă o lume colorată de pe o stradă din Buenos Aires, un peisaj cu iubiri pasionale, personaje cu o viață tumultoasă, plină de momente de bucurie, dar și de tristețe, o lume care freamătă de jocuri, glume și bârfe, în care protagoniștii trăiesc fiecare clipă cu intensitate.

Partea a doua, ”Radio and Juliet”, se desprinde de piesa lui William Shakespeare, despre care suntem tentați să credem că ar sta la baza scenariului. Legătura cu piesa autorului englez este personajul Julieta, prinsă într-o dramă contemporană, surprinsă în câteva ipostaze și evenimente înainte de a-l fi cunoscut, după ce l-a cunoscut și după moartea lui Romeo, într-o ambianță atemporală pe muzica formației Radiohead, în încercarea de a ne oferi un posibil răspuns la întrebarea: Ce s-ar fi întâmplat dacă Julieta nu ar fi murit?

”Radio and Juliet” prezintă o nouă poveste, contemporană, a lui Romeo și Julieta, o poveste tristă despre o singurătate imensă și o puternică luptă interioară, dar și o nouă perspectivă: să încercăm să trecem peste durere, peste momentul tragic, asemenea Julietei.

Distribuție: TANGO

Blind tango: Julia Baro – Ionuț Diniță – debut

Tango fatal: Corina Lupescu – debut – Cristian Șușu – debut

Tango timid: Andreea Vălean – debut – Tomas Sanza

Raluca Jercea – debutMaria Gogonea – debutRachel Gil, Molly Hall, Isabella Măciucă, Răzvan Cacoveanu, Jacob Connor, Marodo Sakairi – debut

Maeștri de repetiții: Alexandra Gavrilescu, Valentin Stoica

RADIO AND JULIET

Juliet: Cristina Dijmaru

Bărbaţii: Gigel Ungureanu, Valentin Stoica, Bogdan Cănilă, Robert Enache
Stefano Nappo, Alexandre Plesis

Maeștri de repetiție: Bianca Fota, Virgil Ciocoiu 

Cu participarea Orchestrei Operei Naționale București.

Vă invităm pe 1 Februarie 2023, de la orele 18:30 la spectacolul „TANGO. RADIO AND JULIET”, o poveste despre singurătate în doi și iubiri imposibile, pe scena Operei Naționale București.

Informații despre stagiunea 2022-2023, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.operanb.ro/, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook: https://www.instagram.com/operanationalabucuresti/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl https://tickets.operanb.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

 

×