x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Raluca Turcan: Guvernul va restaura cu 20 de milioane de euro clădirea Teatrului Naţional şi Operei din Cluj-Napoca

Raluca Turcan: Guvernul va restaura cu 20 de milioane de euro clădirea Teatrului Naţional şi Operei din Cluj-Napoca

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   19:45
Raluca Turcan: Guvernul va restaura cu 20 de milioane de euro clădirea Teatrului Naţional şi Operei din Cluj-Napoca

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că va fi reabilitată clădirea care găzduieşte Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi Opera din oraş printr-un proiect în valoare de 20 de milioane de euro.

"În perspectiva investiţiilor în patrimoniu, pot să anunţ că Unitatea de management a proiectelor din subordinea Ministerului Culturii a urcat pe SEAP licitaţia pentru studiul DALI pentru restaurarea Teatrului Lucian Blaga şi a Operei Române Cluj. Este un demers care este aşteptat, de restaurare a excepţionalei clădiri care găzduieşte Teatrul şi Opera naţională, o clădire care a servit mediul cultural aproximativ 100 de ani consecutiv şi care nu a beneficiat până acum de restaurare. Ministerul Culturii a încheiat în anul 2022 un acord de finanţare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi în clădirea Teatrului şi Operei din Cluj-Napoca vom investi 20 de milioane de euro net, o investiţie semnificativă şi mult aşteptată", a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul Emil Boc şi de europarlamentarul Daniel Buda.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, se află, luni, într-o vizită în judeţul Cluj, unde a avut o serie de întâlniri cu primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi cu managerii instituţiilor de cultură din judeţ.

Printre altele, Raluca Turcan va vizita Teatrul Naţional şi Opera Română, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, unde va participa la vernisajul Lapidariului Medieval şi Premodern.

×