x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Turcan: Au fost plătite primele restanțe față de producătorii de film

Turcan: Au fost plătite primele restanțe față de producătorii de film

de Redacția Jurnalul    |    19 Dec 2023   •   23:45
Turcan: Au fost plătite primele restanțe față de producătorii de film

Marți au fost plătite primele restanțe față de producătorii de film, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan. Ea spune că au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaționali, în valoare totală de 5,4 milioane lei.

Ministrul Culturii susține că „este vital să restabilim încrederea în relația de parteneriat cu statul român și în obligațiile pe care statul și le asumă față de investitorii din mediile culturale și creative”.

Raluca Turcan arată că realizarea primelor plăți pentru ajutorul de stat angajat prin acorduri semnate în anul 2018 și 2019, precum și publicarea procedurii de gestionare, soluționare și decontare a plăţilor de către Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, reprezintă un moment important în reluarea normalității pentru industria de film în România.

„În baza unor sentințe deja definitive la momentul preluării acestui program, astăzi au fost decontate două proiecte, ambele cu participare a unor parteneri internaționali, în valoare totală de 5,4 milioane lei. Acești producători au adus în România, în perioada 2019 – 2020, peste 3,5 milioane de euro și, pentru că am întârziat atât în respectarea acordurilor semnate și executarea acestor sentințe, vom mai achita anul viitor peste 500.000 lei”, susține ministru.

Raluca Turcan și-a exprimat convingerea că 2023 va fi ultimul an în care România se află pe lista datornicilor și că eforturile de a reporni schema de sprijin pentru producții audiovizuale vor face ca România să redevină o destinație atractivă pentru investițiile în producția de film.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan restante film