x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură ROMÂNIA SĂLBATICĂ ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

ROMÂNIA SĂLBATICĂ ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Sep 2021   •   20:20
ROMÂNIA SĂLBATICĂ ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Peste 16000 de oameni au văzut documentarul după primul weekend în cinema

Cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, s-a lansat în cinematografele din întreaga țară pe 17 septembrie, înregistrând 16.332 de spectatori după primul weekend și devenind astfel unul dintre cele mai apreciate documentare din box office-ul autohton. În a doua săptămână de proiecții filmul va putea fi văzut în peste 80 de cinematografe din 39 de orașe din țară, distribuit de Transilvania Film.

„Reţeta documentarului echilibrat care te ţine în scaun pe tot parcursul lui, transparent şi sincer.” (Alberto Păduraru, LiterNet), „Un film copleșitor, misterios și surprinzător.” (Adrian Titieni), „Un documentar minunat prin intermediul căruia i-aș invita pe toți să redescopere această țară.” (Pavel Bartoș), „Un film despre fragilitatea extremă a lumii în care noi trăim.” (Alex Găvan), „Restaurează o conexiune sufletească cu natura.” (Monica Bîrlădeanu) sunt doar câteva din descrierile făcute de cei care au văzut filmul pe marile ecrane.

Premiera de Gală, de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din capitală, din 15 septembrie, a strâns peste 1500 de oameni care s-au bucurat în aer liber de imaginile spectaculoase surprinse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

Povestea celui mai autentic proiect de film documentar despre România este narată de cunoscutul actor Adrian Titieni, iar coloana sonoră e semnată de compozitorul Alexei Țurcan, piesa centrală a filmului, „Du-mă, vântule!”, interpretată de Mădălina Pavăl, devenind extrem de populară imediat după lansare.

România Sălbatică este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu, a administratorilor parcurilor și rezervațiilor naturale, precum și a întregii comunități de fotografi și pasionați de natură. Felul în care documentarul este montat și narat deschide în mod constructiv una dintre cele mai relevante conversații în spațiul public despre necesitatea conservării naturii.

Dincolo de prezența în cinema, vineri, 24 septembrie, România Sălbatică va avea o proiecție specială în cadrul celei de-a 12-a ediții Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Amfiteatrul TNB, de la ora 20:00.

 

×