x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Actorul Șerban Pavlu, coregraful Emil Rengle și Big Band-ul Radio, la Gala Premiilor Radio România Cultural

Actorul Șerban Pavlu, coregraful Emil Rengle și Big Band-ul Radio, la Gala Premiilor Radio România Cultural

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Apr 2023   •   09:40
Actorul Șerban Pavlu, coregraful Emil Rengle și Big Band-ul Radio, la Gala Premiilor Radio România Cultural

Actorul Șerban Pavlu, coregraful Emil Rengle și Big Band-ul Radio, condus de Simona Strungaru, vor asigura prezentarea și momentele artistice ale Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc pe data de 3 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon.

Dacă acum aproape un an, Radio România Cultural deschidea campania “Artiști români pentru artiști ucraineni”, în Noaptea Muzeelor 2022, cu un spectacol-lectură emoționant și dramatic, cu Șerban Pavlu, de data aceasta marele actor se alătură postului de radio la un moment festiv, în calitate de amfitrion. De altfel, gala va începe tot cu un emoționant moment din campania “Rugă pentru pace”.

Coregraful și dansatorul Emil Rengle, cunoscut și apreciat de publicul din România, dar și de cel din străinătate, pentru creațiile sale, colaborările cu vedete, dar și cu școli de dans internaționale, va aduce pe scena Teatrului Odeon, împreună cu alți dansatori, momente artistice care vor invoca pacea, seninătatea, liniștea și primăvara: “Pentru mine, revenirea la scena teatrului nu este doar o oportunitate profesională, ci și una profund personală.  Este o șansă de a mă reconecta cu rădăcinile mele, cultura și identitatea mea. Aștept cu nerăbdare să explorez noi teme și idei, să depășesc limitele și, în cele din urmă, să creez o operă de artă care va mișca și va inspira publicul.” (Emil Rengle)

Big Band-ul Radio, una dintre cele mai apreciate formații de gen din țară, care în ultima vreme a fost și mai mult aplaudată de publicul Sălii Radio pentru concertele inedite cu invitați speciali, va cânta la Gala Premiilor Radio România Cultural, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru. Pe lângă piesele din repertoriul internațional pregătite, în aranjamente de calibru ce subliniază varietatea, puterea și strălucirea sonorităților acestui important tip de ansamblu,  un moment deosebit este legat de câștigătorul Premiului Special “Jazz Made in Romania”, Florian Lungu:

„Un moment foarte special al serii va fi prezentarea în premieră a piesei UN TRIFOI CU... CINCI FOI compusă de Florian “Moșu” Lungu și orchestrată special pentru Big Band-ul Radio de Sabin Păutza cu ocazia Galei Radio România Cultural.” (Simona Strungaru)

Cea de-a XXII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 3 aprilie 2023, de la ora 18.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural.

Din juriul galei fac parte: Bogdan Ghiu – publicist, Luminiţa Corneanu – critic literar, Răducu Croitoru – manager Radio România Cultural, Adina Georgiana Dragomir – redactor şef Radio România Cultural, Cristian Marica-Rădoi – redactor şef Radio România Cultural.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×