x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Caragiale, prin Europa

Caragiale, prin Europa

de Maria Sârbu    |    14 Noi 2012   •   18:44
Caragiale, prin Europa
Sursa foto: Adi Bulboacă

Spectacolul de teatru coregrafic "D-ale noastre”, realizat de Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după opera lui I.L. Caragiale, va fi prezentat în trei metropole ale Europei: Paris, Londra şi Bruxelles. Deşi creaţiile scenice montate pe textele caragialiene nu ajung în străinătate pentru că acestea nu prea sunt traduse în alte limbi, publicul de teatru străin nefiind familiarizat cu spiritul scrierilor marelui nostru dramaturg, sperăm că "D-ale noastre” va avea succes în Europa. În România, spectacolul face săli arhipline.

Pentru acest turneu internaţional, dar şi pentru altele,  care sperăm că vor urma, spectacolul cu tipologii de inspiraţie caragialiană a fost rebotezat: "Ta Ra Ta Tam”.

Prima reprezentaţie cu această deja celebră creaţie va avea loc la Paris, pe data de 17 noiembrie, la "Espace Cardin” (ora 20:00). Va urma Londra - 19 noiembrie, la "Cadogan Hall” (ora 19:30) şi apoi Bruxelles - 21 noiembrie, la Palais des Beaux Arts/ Bozar - Salle M (ora 20:00). Turneul în cele trei oraşe este susţinut financiar de Ministerul Culturii.

Spectacolul "D-ale noastre” este o coproducţie a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava”) şi a Fundaţiei "Art Production”. A fost creat cu prilejul Anului Caragiale, în 2012 împlinindu-se 160 de ani de la naştere şi o sută de ani de la moartea scriitorului.

×
Subiecte în articol: IL Caragiale Gigi Căciuleanu