x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Carnaval la Teatrul Naţional pentru Copii

Carnaval la Teatrul Naţional pentru Copii

de Maria Sârbu    |    20 Feb 2014   •   19:41
Carnaval la Teatrul Naţional pentru Copii
Sursa foto: Picasa

“Carnavalul de lăsata secului”, “Carnavalul de primăvară” sunt două producţii ale Teatrului Naţional pentru Copii, care vor putea fi văzute în două duminici consecutiv: la 23 februarie şi, respectiv, 2 martie (la aceeaşi oră, 11:00), în Sala Media de la TNB. Cei implicaţi în producerea “Carnavalului” spun că acesta este cel mai apreciat dintre spectacole şi cel mai aşteptat dintre evenimentele stagiunii la Teatrul Naţional pentru Copii; că este o încântătoare “temă” pentru acasă, în stare să atragă întreaga familie în febra pregătirilor. Aşa că, duminica aceasta şi duminica viitoare, va fi sărbătoare pentru copii, într-o sală de teatru.

Mai aflăm că “Poveştile românilor” vor fi din nou la TNB, la întâlnirea cu publicul mic. Iată cum îşi ademeneşte teatrul spectatorii: “În ritm de carnaval, cei buni se vor confrunta şi de această dată cu încercările grele şi cu capcanele celor răi la suflet. Nemuritoare personaje de basm, frumoase tradiţii din bătrâni, precum şi costume dintre cele mai originale îi vor încânta pe toţi participanţii la acest colorat început de primăvară”.

Şi dacă e vorba de carnaval, gazdele, care pornesc de la ideea că a fi copil e un lucru serios, invită pe toţi să se pregătească bine: de la mască şi costum până la povestea care însoţeşte personajul pe care fiecare şi-l alege.

“Despre semnificaţiile carnavalului veţi afla şi la teatru. Pentru că intrarea în postul Paştelui, prin cortegiul vesel care trage lumea cu susul în jos (regii devenind bufoni iar cerşetorii regi), este un moment cât se poate de serios, un ritual pe care omenirea îl practică din cele mai vechi timpuri printr-o explozie de bucurie”, mai spun cei de la Teatrul Naţional pentru Copii.

×