x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Horaţiu Mălăele va primi joi o stea pe Aleea Celebrităţilor

Horaţiu Mălăele va primi joi o stea pe Aleea Celebrităţilor

01 Aug 2012   •   06:02
Horaţiu Mălăele va primi joi o stea pe Aleea Celebrităţilor

Actorul Horatiu Malaele va primi joi o stea pe Aleea Celebritatilor, la o zi dupa ce va sarbatori implinirea varstei de 60 de ani, in semn de recunoastere si pretuire pentru o viata daruita teatrului.

La evenimentul care va avea loc in Piata Timpului, la ora 12,00, va participa si primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, care ii va inmana actorului Placheta Bucurestiului.

"Ca actor de comedie stie foarte bine ca rasul aduce lumina, destindere pe chipul si in sufletul omului. Rasul incepe pentru el de la zambetul fin provocat de o simpla gluma pana la cel caustic, acid, izvorat din indignarea marilor comediografi ai lumii in fata contradictiilor de nerezolvat ale existentei. E mereu prezent, activ, inventiv. Un artist vrajitor, care se misca cu modestie, simplitate si cucereste sali intregi doar prin simpla prezenta acolo. Are umor si improvizeaza tot timpul. Sunt onorat ca a dat curs invitatiei de a relua spectacolul "Podul" si de a monta "Lautrec la Bordel" pe scena Teatrului Metropolis. Umorul lui Horatiu are puterea de a sintetiza tristetea unei umanitati, dar si frumusetea, poezia si sensibilitatea ei si tocmai de aceea se inscrie in seria scurta a marilor comedianti ai lumii. Este o onoare pentru mine, in calitate de director, actor si nu in ultimul rand de prieten sa-i acordam o stea pe Aleea Celebritatilor", declara George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis, citat in comunicat.

Aleea Celebritatilor este un proiect cultural initiat si organizat de Teatrul Metropolis, Cocor si Primaria Municipiului Bucuresti, care a debutat in ianuarie 2011 si gazduieste stelele unora dintre cei mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania.

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Stefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Marin Moraru, Iurie Darie, dar si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale".

×
Subiecte în articol: Horatiu Malaele aleea celebritatilor