x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru În Elveţia, la târg, cu spectacolul “Zic Zac”

În Elveţia, la târg, cu spectacolul “Zic Zac”

de Maria Sârbu    |    31 Mar 2014   •   20:26
În Elveţia, la târg, cu spectacolul “Zic Zac”
Sursa foto: MARIA STEFANESCU

Se consideră norocoşi autorii creaţiei de teatru-dans “Zic Zac”, pentru că această producţie UNATC este participantă la Bursa elveţiană de spectacole din oraşul Thun. Nu e deloc uşor să intri pe această piaţă specializată din Elveţia, care oferă posibilitate producătorilor şi creatorilor de spectacole să-şi vândă produsele artistice celor care vin să cumpere, care vin să testeze potenţialii “clienţi”.

“Zic Zac” este un spectacol de Andreea Gavriliu “rezemată” de Ştefan Lupu. Aceşti doi actori sunt şi protagoniştii, avându-l alături şi pe colegul lor de breaslă Gabriel Costin. Din echipă mai fac parte Andreea Păun (scenograf), Alexandru Petre (asistent scenograf), Alexandru Bibere (light design), Alexandra Poiană (sunet).

Sprijinită de Institutul Cultural Român, echipa va fi la Bursa elveţiană de spectacole în perioada 11-13 aprilie. Acest târg, organizat de KTV, Asociaţia Artiştilor de Teatru din Elveţia, şi-a construit prestigiul timp de 30 de ani. S-au reunit aici peste 700 de artişti, circa 300 de organizaţii teatrale, 40 de agenţii de teatru etc.

Andreea Gavriliu ne-a spus că înscrierea la această bursă se datorează Oanei Pellea, care a văzut “Zic Zac” la Gala HOP în 2013, unde spectacolul a fost invitat. Distinsa actriţă le-a recomandat să intre pe această piaţă şi chiar le-a “facilitat participarea”, în calitatea sa de “membru de onoare al Bursei”, altfel ei nu ar fi reuşit să depună dosarul. Termenul de înscriere se încheia, dar organizatorii i-au aşteptat pe tinerii români...

Timp de trei zile, echipa “Zic Zac” va face tot posibilul să-i convingă pe “cumpărători” să le analizeze produsul artistic, să îl cumpere. Ei vor avea un spaţiu de joc optim, un stand de promovare. Vor prezenta şi un fragment din spectacol. Totodată, “Zic Zac” va fi inclus în catalogul de prezentare a producţiilor participante.

Înainte ca echipa să plece în Elveţia, “Zic Zac” va fi jucat, pe 8 aprilie, la Godot Cafe-Teatru din Bucureşti. E un spectacol-bijuterie, după cum spun mulţi dintre cei care l-au văzut. Le susţin aprecierea, căci l-am văzut!

×