“Nottara” organizează la mijloc de octombrie prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru “Fest(in)”, având sprijinul Ministerului Culturii şi al Uniunii Teatrale din România – UNITER. Mai pe scurt, i se spune “Fest(in) pe Bulevard”, adică pe Magheru (acolo unde îşi are sediul cu cele două săli de spectacol instituţia iniţiatoare a evenimentului), şi are drept motto: “Criză teribilă, moşer!”, căci ideea de a pune de un festival aici vine de la criza ce a împânzit instituţiile de cultură nu numai la noi, ci şi în alte ţări.
Ajungând la cârma teatrului, Marinela Ţepuş, entuziasmată, s-a sfătuit cu cine a dorit, şi-a făcut o echipă, căutând spectacole cu tema “criza”. Aşa că secţiunea competitivă a festivalului se intitulează “Criză teribilă, monşer!” (evident de la Caragiale citire: “Moşii (Tablă de materii)”. Mai există secţiunea “Bulevardul comediei”, secţiunea Colocvii, secţiunea Spectacole-lectură şi secţiunea Vedeta de lângă tine. Pentru concurs, au fost invitate trupe din Franţa, Serbia, Bulgaria, Austria şi România. Spectacolele despre “criză” se vor juca de la ora 21:00, la sala “George Constantin”. În cea de-a doua sală, “Horia Lovinescu”, sunt programate spectacolele secţiunii Bulevardul comediei (trupe din România, majoritatea spectacolelor fiind ale Teatrului Nottara), reprezentaţiile începând (18:30 şi doar în ultima seara – la 19:00).
Deschiderea festivalului va avea loc la 12 octombrie. La ora 16:30 va fi un eveniment stradal, “Teatru pe pâne”, cu actori de la “Nottara” şi studenţi ai Facultăţii de Teatru (UNATC). La 17:30, va fi vernisată expoziţia de fotografie “Actori, actori, actori” - autori Maria Ştefănescu şi Sorin Radu. La 18:00, va avea loc o conferinţă susţinută timp de 30 de minute de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, după care va fi prezentat spectacolul său “Familia Tót” de Örkeny István, o producţie Centrul Cultural UNESCO “Nicolae Bălcescu” din Bucureşti (secţiunea Bulevardul comediei). Primul spectacol din concurs va fi în aceeaşi zi, de la ora 21:00: “Povestea zăpezii negre” de Jean-Yves Picg, un spectacol de Benoit Kopniaeff (Compania In Mobile din Grenoble (Franţa). Până la 19 octombrie se vor juca seară de seară spectacole diverse, mai scurte şi mai lungi, mai vesele şi, poate, mai triste. Vor fi şi lansări de carte, discuţii în cadrul colocviului cu tema secţiunii competitive, la care sunt invitaţi directori de festivaluri de teatru din Bucureşti şi din oraşe din ţară.
În ultima seară de Fest(in), pe scena mică a teatrului, Marius Mihalache şi invitaţii săi vor susţine concertul “Back to swing”.