x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Pe timp de caniculă, teatru energizant - spectacolele Vanner Collective din luna iunie

Pe timp de caniculă, teatru energizant - spectacolele Vanner Collective din luna iunie

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Mai 2024   •   19:00
Pe timp de caniculă, teatru energizant - spectacolele Vanner Collective din luna iunie

Unul dintre multele avantaje ale teatrului independent este acela că nu are stagiuni care să se termine tocmai când publicul are maximum de timp liber. Un alt avantaj este atmosfera degajată și informală, ca o briză plăcută în contextul canicular de afară și de prin săli. Așadar, pentru doritorii de teatru proaspăt, Vanner Collective propune în următoarele săptămâni patru reprezentații:

Pe datele de 30 mai și 14 iunie începând de la ora 19:00, la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, vor avea loc două reprezentații ale spectacolului Komorebi - Lumina care se filtrează printre copaci. Într-o societate care ne lasă foarte puțin timp pentru introspecție și restrânge din ce în ce mai drastic definiția succesului, modelele identitare încep să se simtă mai mult ca niște închisori, iar conceptul de „a fi bărbat” devine o capcană. Spectacolul vorbește despre navigarea acestor labirinturi interioare și sociale complicate, despre găsirea autenticității, despre eliberarea de chingile impuse și auto-impuse.

 

Text: Raluca Mănescu. Cu: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, Teodora Velescu. Mișcare scenică: Teodora Velescu. Compoziție muzicală: Mihai Dobre. Scenografie și costume: Elena Gheorghe. Pregătire muzicală: Oana Pușcatu. Univers sonor și light design: Alexandros Raptis. Concept: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu.

 

            Pe 7 iunie, începând de la ora 20:00, la Teatrul Țăndărică, spectacolul Tot ce-i minunat în lume deschide o discuție despre fericire și despre modul în care ne putem găsi ancore și motive de bucurie în cele mai neașteptate locuri, lucruri și mai ales alături de oamenii care contează. Un spectacol rezultat în urma unui proiect multidisciplinar de cercetare artistică, Tot ce-i minunat în lume își tratează subiectul cu empatie și cu o profundă înțelegere a mecanismelor psihologice și sociale care au înrâurire asupra lui, fără a fi un exercițiu motivațional, ci acceptând, meditând, iubind.

 

Text: Duncan Macmillan și Jonny Donahoe. Cu: Denisa Nicolae. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Bădescu.

 

            Pe data de 27 iunie, de la ora 19:30, la Teatrul ACT, cel mai longeviv spectacol Vanner, LUNGS, aduce în discuție temerile unui cuplu modern legate de a fi realmente împreună, de a fi pe de-a-ntregul sub semnul sincerității, atât unul față de celălalt, cât și față de sine înșiși, față cu responsabilitatea enormă de a face un copil. Eco-anxietatea, problemele de etică ale reproducerii, sentimentele de vină față de societate, planetă, propriile familii și propriile vise, toate aceste teme sunt reunite într-o dramă cu valențele unei sesiuni de terapie pentru vremurile în care trăim.

 

Text: Duncan Macmillan. Cu: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Andreea Bădescu.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: Vanner Collective