x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Reșița însuflețită de arta teatrului - Festivalul Internațional ”New Wave” promite emoții și magie pe scenă

Reșița însuflețită de arta teatrului - Festivalul Internațional ”New Wave” promite emoții și magie pe scenă

de Ciprian Demeter    |    15 Iun 2024   •   11:20
Reșița însuflețită de arta teatrului - Festivalul Internațional ”New Wave” promite emoții și magie pe scenă

În perioada 15-23 iunie 2024, Reșița devine centrul cultural al regiunii, găzduind cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”New Wave”, un eveniment de prestigiu care va aduce în fața publicului spectacole impresionante, regizori de renume și trupe de teatru din diverse colțuri ale lumii, promițând o experiență teatrală de neuitat.

Festivalul va aduce pe scena sa spectacole care vor atinge inimile spectatorilor, purtându-i printr-un carusel de emoții, bucurii și revelații, oferite de trupe de teatru din Taiwan, Franța, Ungaria, Chișinău și România: Lucernaire Diffusion – Franța, Ming Hwa Yuan Arts & Cultural Group – Taiwan, Teatrul Național Aureliu Manea Turda, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu Jiu, Teatrul Românesc Carousel – Gyula, Ungaria, Teatrul Apropo București, Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea, Teatrelli (coproducție Teatrul Național ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul ”Regina Maria” Oradea, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani), Teatrul Alexie Mateevici Chișinău, Teatrul de Vest Reșița, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Act București, Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Alexandru Davila Pitești, Teatrul Stela Popescu București în parteneriat cu Teatrul ”Satiricus Ion Luca Caragiale”  Chișinău.

Programul detaliat al festivalului este următorul:

Sâmbătă, 15 iunie, ora 19:00, Fantasio de Alfred de Musset

Teatrul de Vest deschide festivalul cu o poveste despre ironia sorții și sacrificiul personal pentru binele altora.

Sâmbătă, 15 iunie, ora 21:00 – „EROUL ȘI FRUMOASA (Hero Beauty)

În Centrul Civic Reșița, Ming Hwa Yuan Arts & Cultural Group – Taiwan aduce în fața publicului fascinantul spectacol „EROUL ȘI FRUMOASA (Hero Beauty)”, o împletire excepțională a secvențelor de acțiune din Artele Marțiale Chinezești și a operei tradiționale.

Duminică, 16 iunie, ora 16:00 – ”Hellequin”,

Pe platoul din fața Teatrului de Vest, Teatrul Național Aureliu Manea Turda oferă publicului ocazia de a intra într-o lume de poveste, o întâlnire între culturi, cultura populară română și commedia dell’arte italiană.

Duminică, 16 iunie, ora 18:00 – ”Singurătatea pietrelor”  de Flavius Lucăcel

Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu Jiu prezintă o producție de teatru emoționantă, drama unui copil autist, un fel de geniu neînțeles, chiar și de către propriii părinți, care încearcă să-și țină familia lângă el.

Duminică, 16 iunie, ora 18:00 – ”Hero Beauty”

Ming Hwa Yuan Arts & Cultural Group – Taiwan ne face cunoștință cu lumea magică a folclorului taiwanez, o tapiserie magică de culori, muzică, dans și acțiune rapidă.

Duminică, 16 iunie, ora 21:00 – ”Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec.

Teatrul Românesc Carousel – Gyula, Ungaria, prezintă o piesă plină de valențe simbolice, lumea perceputã ca vis etern.

Luni, 17 iunie, ora 13:00 – ”Hero Beauty”

Luni, 17 iunie, ora  18:00 – ”Don Juan moare ca toți ceilalți” de Teodor Mazilu

Teatrul Național Aureliu Manea Turda prezintă un excepțional spectacol despre distanța care se impune între om și legendă, între diferitele perspective și roluri pe care unii dintre noi trebuie să le joace permanent.

Luni, 17 iunie, ora  21:00 – ”Novecento”de Alessandro Baricco

Teatrul Apropo București aduce în fața publicului povestea lui Novecento, un orfan care nu a coborât niciodată de pe vas, dar care poate să cânte despre toată frumusețea lumii.

Marți, 18 Iunie, ora 13:00 - ”Iona”de Marin Sorescu

Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea prezintă parabola dramatică a pescarului Iona, solitar, înstrăinat de ai săi, care își pune problema cunoașterii și a destinului, pentru a descoperi absurdul.

Marți, 18 iunie, ora 18:00 – ”Zeițe de categoria B” de Alexandra Felseghi

Teatrelli (coproducție Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul „Regina  Maria” Oradea, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani) explorează până unde merge granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale.

Marți, 18 iunie, ora 21:00  - ”Artă”de Yasmina Reza

Teatrul Alexie Mateevici Chișinău prezintă o piesă care încearcă să ne facă să înțelegem arta modernă şi relaţiile moderne de prietenie.

Miercuri, 19 iunie, ora 17:00 - Lansare volume Eugene Ionesco

Miercuri, 19 iunie, ora 19:00 – ”Până când moartea ne va despărți (LISELOTTE ȘI LUNA MAI)”de Pozsgai Zolt, Teatrul Regina Maria Oradea.

Miercuri, 19 iunie, ora 21:00 – PREMIERĂ: ”Sluga la doi stăpâni” de Carlo Goldoni

Teatrul de Vest Reșița aduce zâmbetele cu cea mai reușită comedie a lui Goldoni în care dragostea, umorul și bucuria de a trăi triumfă după o serie de încurcături.

Joi, 20 iunie, ora 17:00 –  ”Fiul” de Florian Zeller

Teatrul German de Stat Timișoara prezintă o dramă de familie care tratează într-un mod realist un subiect sensibil: depresia la adolescenți și suferința prin care trec toți cei care se confruntă cu această problemă.

Joi, 20 iunie, ora 20:00 – ”E adevărat, e adevărat, e adevărat!” Breach Theatre

Teatrul Act București pune în lumină povestea unei femei remarcabile care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe.

Joi, 20 iunie, ora 21:00 - Concert CT Project-Sculpting Sounds

Povești sculptate prin sunete și povestite de compozitorul – pianist Cári Tibor și violoncelistul Szabó J. Attila

Vineri, 21 iunie, ora 18:00 – ”Avarul”de Moliere

Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani prezintă imaginea unei lumi aflată în descompunere, cu un aparent happy-end, de circumstanță, o iluzie a fericirii.

Vineri, 21 iunie, ora 21:00 - Concert Gringotronic - Ag. Weinberger

Sâmbătă, 22 iunie, ora 15:00 – Mimi Brănescu în dialog cu Doru Mareș despre volumul ”Șase piese un autor” - Lansare de carte și sesiune de autografe

Sâmbătă, 22 iunie, ora 17:00 – ”Acasă la tata”

Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești oferă o perspectivă actuală asupra complexității umane și a conflictelor dintre generații, orgolii, invidie și gelozie, nevoia de a impresiona și frica de responsabilitate.

Sâmbătă, 22 iunie, ora 21:00 – ”Absolventul” adaptare de Terry Johnson

Teatrul Alexandru Davila Pitești prezintă o piesă care aduce în discuție problemele și perspectivele contemporane, povestea unui tânăr care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei.

Duminică, 23 iunie, ora 18:00 - DECERNAREA PREMIILOR

Duminică, 23 iunie, 19:00 – ”...Escu” de Tudor Mușatescu

Teatrul Stela Popescu București în parteneriat cu Teatrul ”Satiricus Ion Luca Caragiale” Chișinău ne aduce în prim-plan lupta neîncetată și eșuată pentru putere a unui personaj oportunist, cu trăsături specifice mediului politic.

Festivalul Internațional de Teatru ”New Wave” oferă o ocazie unică de a explora diversitatea culturală și artistică printr-o serie de spectacole de excepție. Nu ratați această oportunitate unică de a explora diversitatea culturală și artistică, o sărbătoare a teatrului, care promite să fie o experiență de neuitat pentru toți iubitorii de artă dramatică!

 

 

×