x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul de Balet Sibiu încheie stagiunea în Piața Mare, cu spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”

Teatrul de Balet Sibiu încheie stagiunea în Piața Mare, cu spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Iul 2024   •   23:00
Teatrul de Balet Sibiu încheie stagiunea în Piața Mare, cu spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”
Sursa foto: TBS, Ovidiu Matiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă joi, 18 iulie 2024, de la ora 21:00, în aer liber, pe scena din Piața Mare, ultimul eveniment din această stagiune: spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, muzica Queen, Tolga Kashif, Serghei Prokofiev, concept spectacol Ovidiu Dragoman, cu Alba Fernandez (Spania), în rolul Julietei și Miguel Teixeira (Portugalia), în rolul Romeo. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit.

„Această coregrafie este o sculptură de corpuri umane în mișcare, acompaniată de muzica rock a trupei Queen. Am vrut să evidențiez modul în care bărbații și femeile sunt adevărata și singura operă de artă totală, o operă de artă în mișcare și în continuă evoluție care transmite universului o expresie artistică care nu este făcută din simboluri sau forme estetice, ci din sentimente.” Marcello Algeri, coregraf

 

Spectacolul „Romeo și Julieta. Rock Story”  a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în octombrie 2022 și este unul dintre cele mai căutate spectacole din repertoriul baletului sibian. Toate reprezentațiile cu acest spectacol, atât la Sibiu, cât și în turneele internaționale, s-au dansat cu casa închisă. Spectacolul a fost prezentat în Italia (Sanremo, Siracuza) și Germania (Landshut), dar și în România (Turda, Rm. Vâlcea, Făgăraș, Otopeni, București). Cea mai recentă reprezentație cu acest spectacol a avut loc în luna iulie la București, în cadrul primei ediții a Festivalului Artelor.

 

„Unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului de Balet Sibiu, „Romeo și Julieta. Rock story”, ne aduce împreună cu publicul nostru la ultima întâlnire din această stagiune. Ne-am obișnuit în ultimii ani să încheiem stagiunea aer liber într-o celebrare împreună cu întreaga comunitate a artei dansului. Am avut o stagiune plină de evenimente, cu patru noi producții prezentate în premieră, cu participări în turnee în Germania, Austria și Italia, iar la Sibiu am dansat douăzeci de spectacole. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și în această stagiune și vă așteptăm din nou în sălile de spectacol începând din septembrie.”  Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu-Teatrul de Balet Sibiu

 

Cum a arătat stagiunea 2023-2024 la Teatrul de Balet Sibiu

În stagiunea 2023 – 2024, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat publicului 21 de reprezentații de dans, dintre care patru premiere de balet clasic, dans contemporan sau balet neoclasic: Noaptea Valpurgiei, coregrafia Valentin Barteș, Cavalerul Rozelor, coregrafia Aleisha Gardner, Spărgătorul de nuci, coregrafia Valentin Barteș și DinDor’NdoR, coregrafia Gigi Căciuleanu, iar majoritatea spectacolelor s-au dansat cu casa închisă. Cu spectacolele „Spărgătorul de nuci” și „Baiadera”, Teatrul de Balet Sibiu a prezentat un amplu turneu în Germania și Austria, iar spectacolul „Romeo și Julieta. Rock story” a fost invitat în Italia, unde a fost prezentat pe scena Festivalului Internațional de Balet Siracuza. Noua stagiune a baletului sibian va începe în luna septembrie 2024, cu spectacolul DinDor’NdoR, coregrafia Gigi Căciuleanu.

 

Caseta artistică a spectacolului „Romeo și Julieta. Rock story”

Coregrafia și scenografia: Marcello Algeri

Concept spectacol: Ovidiu Dragoman

Libret: Adaptare de Marcello Algeri, după drama originală a lui William Shakespeare

Muzica: Queen, Tolga Kashif, Serghei Prokofiev

Asistent coregrafie: Sabrina Rinaldi

Light designer: Dario Druzeta

Data premierei: 7 octombrie 2022 (Sibiu), 15 octombrie 2022 (Italia)

 

Distribuție:

Julieta - Alba Fernandez (Spania)

Romeo - Miguel Teixeira (Portugalia)

Mercutio - Henrique Ferreira (Portugalia)

Tybalt – Guido Sarnataro (Italia) 

Regina Mab - Maria Trabalon (Spania)

Familia Capulet - Ayaka Nagai (Japonia), Candela Nieto (Spania), Ludovica Tontodonati (Italia), Sayron Pereira (Brazilia), Răzvan Iacob (România), Valentin Le Page (Franța)

Familia Montague - Sara Zanzon (Italia), Camille Texier (Franța), Martha Parise (Italia), Michaela Gobas (Canada), Kenichi Murata (Japonia), Mattia Longhitano (Italia), Lazaro Ortega (Cuba)

 

 

×