Atelierul "Scrie despre tine", susţinut de Vera Ion şi Sorin Poamă, formează o nouă grupă, înscrierile fiind deschise până pe 31 ianuarie.
"17:00. Deschid geamul balconului de la bucătărie. Pe margine o bancnotă de 5 lei stă neclintită, ca picată din cer. Zâmbesc. În urmă cu vreo 3 ore un performance al urătorilor s-a lăsat cu o ploaie de bancnote de la etaje. Se pare că etajele superioare au aruncat cu bani în toate părţile. Mulţumim, noi n-am dat niciun performance" (Olivia, 30/31 ianuarie 2012)- aceasta este o piesă din puzzle-ul directdinprezent, un blog creat de exploratorii "Scrie despre tine" în vacanţa de Crăciun. Timp de două săptămâni, pe perioada sărbătorilor, mai multe persoane au scris un jurnal în care au povestit cum arată viaţa şi sărbătorile lor, în diverse colţuri de lume.
"Scrie despre tine" este un atelier de dramaturgie, explorare a realităţii, povestire şi dezvoltare personală. Prin exerciţii creative de actorie şi dramaturgie, trainerii oferă instrumentele necesare pentru scrierea unei piese de teatru inspirată din experienţele personale. Piesa intră în producţie în stagiunea următoare "Scrie despre tine".
"La Scrie despre tine, primul personaj care te poate învăţa să descoperi oamenii în complexitatea lor eşti tu. Încercăm să ne conectăm la vocea noastră autentică, de dincolo de ce ştim deja despre noi. Vrem să descoperim cum e vocea asta interioară şi nu edităm, nu compunem, facem free flow. Suntem dispuşi să ieşim din zona noastră de confort pentru a auzi această voce autentică şi distinctă, care e a noastră, nu a modelelor noastre, nu a criticilor noştri interiori", a spus Vera Ion, regizor şi trainer la "Scrie Despre Tine".
În cadrul atelierului se lucrează cu actori şi regizori profesionişti exerciţii creative de actorie şi dramaturgie. Trainerii au dezvoltat o metodă bazată pe interviuri, exerciţii de observaţie, de actorie şi de scris.
"Care sunt tiparele noastre de reacţie, care e personajul nostru social pe care l-am construit din interacţiunile cu ceilalţi şi ce se află dincolo de acest personaj social? Pentru asta ne ascuţim mai întâi simţurile. Ne conectăm la prezent. Ascultăm. Observăm. Povestim ce am văzut. Încercăm să descoperim o voce cât mai obiectivă în care să povestim fără să căutăm să fim "interesanţi" sau "simpatici". Fără să comentăm sau să transmitem care e părerea noastră despre un om, ci să îl redăm. Suntem investigatori, detectivi, căutăm informaţii, detalii care reconstruiesc o lume în autenticul ei", a adăugat Vera Ion.