x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Waters la Budapesta - Show-ul "Dark Side Of The Moon"

Waters la Budapesta - Show-ul "Dark Side Of The Moon"

de Alex Revenco    |    19 Apr 2007   •   00:00
Waters la Budapesta - Show-ul "Dark Side Of The Moon"

Sute de români au ales să-şi petreacă week-end-ul care a trecut în capitala Ungariei, pentru a-l vedea şi asculta pe Roger Waters. Timp de aproape trei ore, eminenţa cenuşie a grupului Pink Floyd a strălucit într-un spectacol incredibil.

Cu o formaţie impresionantă (trei chitarişti, trei vocaliste de culoare, doi muzicieni la clape şi pian, un saxofonist şi un percuţionist – toboşar), un imens ecran pe care erau proiectate diferite imagini, scenarii audio-video gândite pentru fiecare piesă în parte, confeti, un porc (cu mesaj anti-Bush) zburător, un astronaut care a zburat şi el deasupra spectatorilor, concertul lui Roger Waters de la Papp Laszlo Sportarena i-a lăsat fără cuvinte pe cei aproximativ 20.000 de spectatori. Creativitatea şi viziunile artistului au putut fi puse în aplicare graţie unei tehnologii audio-video de vârf. Oriunde ai fi stat în sală, sound-ul a fost "cristal", sistemul de sonorizare cuadrofonic total (de 360 de grade) fiind folosit de Waters şi în turneul anterior ("In the Flesh").

Spectacolul a avut două părţi, cele mai reprezentative piese de pe clasicele albume Pink Floyd ("The Wall", "Animals", "Wish You Were Here" şi "Final Cut"), plus câteva din cariera solistică, au fost în prima şi "Dark Side of The Moon" de la cap la coadă, în a doua.

KAFKA RULES OK! În timp ce muzica "curgea", pe imensul ecran din spatele scenei se derulau permanent imagini cu referire directă la textele sau mesajele pieselor interpretate şi din când în când, mâna unui bărbat care fuma şi bea scotch schimba postul la un aparat radio de pe vremuri. Alături de proiecţii video paşnice, liniştitoare, când era evocat Syd Barett ("Shine On You Crazy Diamond", "Wish You...") sau discul "Dark Side", au fost şi unele violente ("The Fletcher Memorial Home", "Sheep" sau "Leaving Beirut"), ultimele trei fiind şi cele mai angajate politic: cu mesaje ("Impeach Bush now!", "Kafka Rules Ok!", scrise pe porcul zburător), imagini din Irak, fotografii de mari tirani (inclusiv Bush) sau de la zidul Berlinului etc.

×
Subiecte în articol: cultura