x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Albume

29 Mai 2010   •   00:00
Albume

Potrivit site-ului wiki.answers.com, până acum, Bob Dylan a compus 458 de cântece.

Legenda spune că atunci când a fost întrebat: "cum comentaţi succesul piesei dumneavoastră «Knockin' on Heaven's Door», cântată de Guns N' Roses?", Dylan ar fi răspuns: "Serios? Eu am şi uitat de ea!".

Apropo de cele 458 de cântece, cifra cu pricina nu include piesele compuse de Dylan pentru Travelling Wilbury's, de exemplu. Iar celebra publicaţie Rolling Stone a desemnat "Like a Rolling Stone" Cea mai bună compoziţie Bob Dylan din toate timpurile. Legendarul muzician american are la activ 34 de albume de studio, 13 înregistrate în concert, 14 compilaţii (oficiale!) şi 58 de discuri singles.

CEL MAI PIRATAT
La toate acestea se adaugă nenumăratele discuri-pirat (bootlegs) ce au început să apară încă din anii ‘60 şi continuă şi astăzi. Potrivit dylanbootlegsblog.com, primul disc-pirat a lui Dylan (cel mai piratat artist din toate timpurile!) a fost "The Great White Wonder" (1969), iar fanii cer în continuare bootleg-uri. Ei au întocmit şi un top al celor mai bine înregistrate discuri-pirat, pe primul loc fiind situat "Guitars Kissing & The Contemporary Fix", Bob Dylan & The Hawks, înregistrat la 17 mai 1966.

Problema discurilor-pirat n-a dispărut, şi în 2010, concertele lui Dylan sunt postate ilegal pe net (chiar în noaptea show-ului), după care apar pe CD-uri-pirat, fabricate în Europa sau în Japonia.

×
Subiecte în articol: bob dylan