x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Cleopatra Stratan Drumul fără abateri

Drumul fără abateri

de Anca Alexe    |    Vitalie Calugareanu    |    02 Iun 2008   •   00:00

Fenomenul Cleopatra a fost imprevi­zibil, iar succesul nu le-a luat părinţilor minţile, ci i-a responsabilizat şi mai mult.

Fenomenul Cleopatra a fost imprevi­zibil, iar succesul nu le-a luat părinţilor minţile, ci i-a responsabilizat şi mai mult.

 
Neprevăzut a fost im­pactul pe care ino­cenţa, combinată cu talentul, îl poate avea asupra publicului. Meritele gloriei îi sînt atribuite nu numai Cleopatrei, dar şi lui Pavel Stratan, care a ştiut cum să-i păstreze vie magia co­pilăriei. În ceea ce priveşte cariera micuţei, interpretul a avut grijă să nu o expună la prea mult efort. Chiar dacă afirmaţiile din presă au prezentat exact opusul. “Nu dau vina pe jurnalişti. Nu! Nici un jurnalist nu a scris vreodată un rînd de rău despre Cleopatra. Aceste bîrfe au fost lansate pe forumuri. Din 100 de comentarii, daţi-mi voie să presupun că 10 sînt negative. Dar este suficient ca unul singur să inducă în eroare, restul reacţiilor de acest gen vin de la sine. Repet, îşi vede şi de viaţa ei, şi de muzică, dar nu numai de aceasta din urmă”, explică Pavel Stratan.


FĂRĂ CHIN.
De asemenea, artistul recu­noaşte că lucrul pare uşor datorită Cleopatrei: “Mie îmi trebuie de 10-15 ori mai mult timp pentru a învăţa o piesă. Sînt copii care învaţă o strofă într-o săptămînă. Vă daţi seama ce gîndeşte părintele acelui copil cînd o vede pe Cleopatra la vîrsta de 3 ani susţinînd un concert live de trei ore! Dar atunci cînd copilul învaţă o strofă în trei minute în ce constă chinul ei?”


MEMORIE.
“Cleopatra şi fără voia mea învaţă tot ce aude... şi de la radio, de oriunde. La matineu, la gră­diniţă, ea ştie poeziile tuturor copiilor. Nu mie mi-a venit ideea să-i fac un album! Ea singură mi-a dat ideea. Odată, în timp ce făceam repetiţii cu chitara în casă, am greşit un vers. Şi Cleopatra, jucîndu-se, se opreşte şi-mi zice: «Tata, aici nu e aşa»... apoi îmi spune varianta corectă. Mi-am dat sea­ma că ea cunoaşte toate piesele mele. Prin urmare, ca să-i fac acel prim album cu 12 cîn­tece a fost o nimica toată. M-a ajutat faptul că are memo­rie, are ureche muzicală, ritmicitate şi toate calităţile necesare.”

×
Subiecte în articol: cleopatra stratan 2 iunie 2008