x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Julio Iglesias Cobzar bătrăn

Cobzar bătrăn

30 Iul 2007   •   00:00

După "Ale tale", piesa interpretată in romănă la Braşov acum 38 de ani, Julio Iglesias a căntat la Bucureşti romanţa "Să-mi cănţi cobzar".

După "Ale tale", piesa interpretată in romănă la Braşov acum 38 de ani, Julio Iglesias a căntat la Bucureşti romanţa "Să-mi cănţi cobzar".

Deşi concertul a inceput după ora 22:00, lumea a inceput să stea in faţa Stadionului Cotroceni la coadă incă de la ora 16:00 pentru a-l vedea pe starul latino. Iglesias a ajuns la locul unde avea să se desfăşoare concertul puţin inainte de lăsarea intunericului, limuzina cu care a venit făcăndu-şi cu greu loc printre miile de fani care impănziseră Strada dr Lister. Admiratorii săi ştiu insă că a-l vedea pe Julio la Bucureşti după opt ani inseamnă să plătească un preţ.

MOMENT CULMINANT. Şi nu-i vorba despre preţul biletelor. Insăşi pătrunderea pe stadion - la inceput, sub formă de turmă vămuită de ochiul ager al jandarmilor, apoi unul căte unul, printr-o breşă mai ingustă pesemne decăt… poarta Raiului - a fost un bir pe care spectatorii l-au plătit. Starul şi-a inceput recitalul la ora 22:20 cu piesa "Quijote". Au urmat, timp de peste două ceasuri, melodii lansate pe parcursul a peste 30 de ani, fiecare devenind, rănd pe rănd, hit.

Momentul culminant a fost interpretarea in romănă a unui căntec care i s-a potrivit de minune şi pe care l-a fredonat impreună cu toţi fanii: "Să-mi cănţi cobzar bătrăn ceva". Alte episoade aplaudate frenetic au fost tangourile pe care au dansat perechi inlănţuite pasional, precum şi piesa "All of You", interpretată in duet cu una dintre backing vocals (pe post de Diana Ross), care a primit de la "ultimul romantic", drept recompensă, un sărut pe gură.

Organizarea turneului

Pentru prima oară, un artist de talie internaţională a susţinut un turneu de cinci oraşe in Romănia, iar evenimentul a fost organizat de Music Management International. Adică de Niki Constantinescu şi Radu Groza pe de o parte, Dan Popi, de Bogdan Enache şi Sorin Golea, pe de altă parte.

"Ne-am asociat pentru că e dificil de organizat turneul unui mare artist in mai multe oraşe ale ţării, iar spectacolul Iglesias de la Bucureşti a fost, după RBD, al doilea mare concert pe care l-am organizat in mai puţin de o lună", a spus Dan Popi, fondatorul Casei de producţie Cat Music şi cel care a inregistrat (cu O-Zone) primul mare succes romănesc pe plan internaţional. "Din decembrie anul trecut am inceput negocierile pentru turneul Iglesias, care iniţial trebuia să fie in trei oraşe, dar au devenit ulterior cinci. Am format o echipă puternică pentru a duce la bun sfărşit acest turneu", a spus Niki Constantinescu, cel care a produs primul album privat din Romănia postdecembristă ("Lanţurile", Krypton).(Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: julio iglesias 30 iulie 2007