x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Incercarea

30 Iul 2007   •   00:00

Doar posesorii de invitaţii au putut savura concertul lui Julio Iglesias.

Doar posesorii de invitaţii au putut savura concertul lui Julio Iglesias.

Ceilalţi, care, colac peste pupăză, erau plătitorii de bilete, s-au mulţumit doar cu comentariile acide despre presupusa prestaţie a artistului. Sonorizarea extrem de proastă nu le-a ingăduit spectatorilor să inţeleagă aproape nimic din cele petrecute pe scenă sau din cuvintele lui Julio Iglesias.

PENTRU MIRI. Asta poate şi pentru faptul că Julio a urcat direct pe scenă, fără să facă vreo repetiţie inainte de spectacol. Artistul a sosit intr-un Chrysler, de la hotelul la care a fost cazat, la nici un kilometru de stadion. Din maşină a urcat direct pe scenă şi a inceput să cănte direct. Apoi a salutat publicul şi a incercat să-l antreneze in spectacol, dar fără succes. Spectatorii au fost abătuţi, nu s-au lăsat "momiţi" sub nici o formă, in ciuda insistenţelor căntăreţului. Nici tinerii, destul de puţini la număr, nu s-au grăbit să danseze, deşi spectacolul a fost decalat cu o oră pentru a evita căldura. O pată de culoare a existat totuşi. In timpul spectacolului, un cuplu de miri a pătruns pe Stadionul Municipal Bacău, locul unde s-a ţinut concertul, şi a dansat vreun sfert de oră. Tentativa lor de a ajunge la scenă a fost insă oprită de jandarmi.

IN CĂUTAREA APEI. La atmosfera caracterizată de toată lumea drept neprietenoasă a mai contribuit şi proasta organizare a punctelor din care se putea procura un pahar cu apă sau de răcoritoare. Pe tot stadionul nu erau decăt căteva corturi din care se putea achiziţiona un pahar de suc clocotit, la trei lei. După mai bine de trei sferturi de oră de stat la coadă. De altfel, mulţi dintre spectatori cu asta şi-au petrecut vremea in timpul showului, care a durat o oră şi 45 de minute. "Eu nu am voie să beau suc şi am căutat apă. Am găsit apă clocită, pe care o vindeau cu 2,5 lei paharul. Aproape tot timpul căt a durat spectacolul eu am căutat apă. De ce nu ne-au lăsat să intrăm cu răcoritoarele noastre dacă ei nu puteau face faţă? Şi am mai dat şi un milion şi jumătate de lei pentru bătaia asta de joc", ne-a spus unul dintre spectatori. Organizarea a lăsat de dorit şi in privinţa accesului spectatorilor pe stadion. Concertul incepuse de mult, dar la porţile de acces era incă buluc de lume. Cam 10.000 de oameni au participat la concert, potrivit estimărilor jandarmilor. E de neconceput cum la un concert dintr-un turneu fără precedent in Romănia organizarea să aibă atătea hibe: apă şi sucuri calde, scumpe şi insuficiente pe o caniculă de nesuportat, sonorizare in regulă doar pentru căteva sute de oameni din 10.000, degringoladă la accesul pe stadion, acreditări făcute după nişte liste intocmite ad-hoc, interzicerea fotografiilor de presă etc.

BĂCĂUANII, FERICIŢI. "Eu m-am simţit bine. Cred că sonorizarea a fost bună, am fost in primele rănduri la scenă şi am auzit totul foarte bine. Difuzoarele nu mi-au spart timpanele ca la alte spectacole. Nu ştiu ce-a fost in spate, dar acolo unde am stat eu totul a fost in regulă. Spre deosebire de alte manifestări de acest gen, aici s-a văzut ţinuta, Julio este un artist de talie mondială, şi am văzut Bacăul la ora 12:00 noaptea forfotind şi pentru altceva decăt pentru un meci de fotbal sau un spectacol de manele, am văzut şi maşini din alte judeţe", povesteşte un alt spectator. Oricum, simpla sa prezenţă şi profesionalismul de care a dat dovadă chiar şi in condiţiile date au fost o bucurie pentru băcăuani. A doua zi după concert, artistului i-a fost conferit, intr-o ceremonie solemnă, titlul de cetăţean de onoare al judeţului, distincţie de care se bucură şi Nadia Comăneci.

"Aceasta e o profesie foarte dificilă, dar este profesia mea; succesul implică un risc extraordinar: nu poţi, nu trebuie să greşeşti. Repet: muzica e tot ce am"

"Căntecul «La vida sigue igual» are multe de spus. L-am scris acasă,cu acea primă chitară primită in dar, in timpul perioadei de recuperare de după accident. E un stimul constant, un imn inchinat faptului că «trebuie să mergi mai departe». Nu-şi pierde semnificaţia şi este mereu actual, pentru că reprezintă un pas inainte"

Julio Iglesias


  • Mirela Romaneţ(Bacău)

×
Subiecte în articol: julio iglesias 30 iulie 2007