Alexandru Stoica, fratele Laurei, duce mai departe visul surorii sale. Acela de a da şansa tinerilor talentaţi să pătrundă într-o lume la care doar visează.
Alexandru Stoica, fratele Laurei, duce mai departe visul surorii sale. Acela de a da şansa tinerilor talentaţi să pătrundă într-o lume la care doar visează.
În anul 1994 Laura avea să pună bazele unei fundaţii care-i poartă nu-mele. Voia să ajute astfel alţi tineri talentaţi, care doreau să se afirme. "Era cu Florin Ionescu în perioada în care a înfiinţat Fundaţia pentru ajutorarea noilor talente, ştiind cât de greu este să ajungi acolo cu talent, dar fără bani. A înfiinţat această Fundaţie, însă mai mult a făcut donaţii în diferite acţiuni caritabile. N-a reuşit să ia pe cineva să urmeze această cale muzicală. Eu am preluat-o şi i-am dus mai departe ideea", spune fratele interpretei.
PRIMA EDIŢIE. Aşa s-a născut Festivalul Laura Stoica. "Anul trecut a avut loc prima ediţie. Premii. Am muncit foarte mult să-l organizez, din păcate, mai mult singur. Mi-am lăsat serviciul ca să pot realiza acest festival. A trebuit să aleg între organizarea festivalului, continuarea ideii Laurei şi serviciul pe care îl aveam în momentul respectiv. Am simţit că trebuie să-i duc mai departe ideea... Şi a ieşit o primă ediţie foarte reuşită. Am fost sprijinit de foarte puţini oameni şi le mulţumesc pe această cale, tuturor celor care mi-au fost alături. Îmi doresc foarte mult să existe o a doua ediţie, dar şi o a douăsprezecea ediţie. Sper să am susţinere financiară. Dar, pentru a da o adevărată şansă tinerelor talente nu e suficient să faci un festival. Pentru că nu poţi să susţii un cântăreţ în acest mod, mai ales că, din păcate, tinerii de la noi din ţară se pregătesc pentru festivaluri să câştige premii, să ia nişte bani de acolo. Şi... câştigă şi gata. Nu vor neapărat o carieră muzicală. Eu am încercat de la început să fac o regulă, premiile în bani obţinute de concurenţii câştigători să fie folosite pentru pregătirea lor în domeniul muzical. Dar nu am putut impune acest lucru", spune cu regret Alexandru Stoica.
ÎNCERCĂRI. "N-a venit nici un copil talentat să fie susţinut să-şi urmeze cariera muzicală. Am primit câteva e-mail-uri de la părinţi. Unii îşi exprimau dorinţa să îi ascult pe copiii lor, să îmi dau cu părerea vizavi de talentul lor. Dar, din păcate, cei mai mulţi doreau doar un negativ cu piesele Laurei. Şi, apropo de negative, am observat şi la festival cum îşi dădeau negative, de la unul la altul, fără să pună prea mult preţ pe ele, din păcate. Mai mult decât atât, am observat că vin la festivaluri şi nici nu ştiu versurile, deşi ar fi avut timp suficient să le înveţe", încheie Alexandru Stoica.
"Laura ne-a lăsat o atitudine de care trebuie să ne amintim mai des şi să o preluăm. O atitudine dreaptă şi directă. Niciodată nu a ocolit răspunsuri. Şi-a ţinut promisiunile, şi-a respectat contractele. Întotdeauna vedea jumătatea plină a paharului"
Alexandru Stoica
Citește pe Antena3.ro