x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Bolton Forţa unui glas

Forţa unui glas

de Anca Alexe    |    22 Iun 2009   •   00:00
Forţa unui glas
Sursa foto: Mike Theiler /REUTERS

Cu două premii Grammy în palmares şi cu şase trofee "American Music Awards", Michael Bolton a devenit unul dintre cei mai faimoşi artişti internaţionali.



În 1990, piesa "How Am I Supposed to Live Without You" ("Cum aş putea să trăiesc fără tine") i-a adus lui Michael Bolton primul Grammy din carieră. Cea mai bună voce masculină, titlul care i-a adus nominalizarea şi, ulterior, reuşita, a fost răsplătită cu vânzarea a peste şase milioane de discuri. În cadrul aceluiaşi an, American Music Awards îi atribuie premiul cu nume omonim pentru secţiunea "Artist Favorit" (pop/rock) şi "Album Favorit" (pop/rock).

"When a men Loves a Woman" ("Când un bărbat iubeşte o femeie") îi aduce lui Bolton, în 1992, cel de-al doilea Premiu Grammy. Şirul premiilor continuă, iar Michael Bolton îşi măreşte de la an la an palmaresul: 1993, din nou American Music Awards "Favorite Artist" (pop/rock), "Favorite Artist" (adult contemporary); 1995: American Music Awards "Favorite Artist" (pop/rock), "Favorite Artist" (adult contemporary); 1992: premiul BMI pentru cel mai bun compozitor al anului; 1990: premiul pentru cel mai bun artist la secţiunile pop şi R&B; 1991: premiul pentru cea mai bună voce masculină, secţiunea R&B; 1989: Premiul ASCAP pentru creaţia şi publicarea pieselor "That's What Love Is All About" şi "I Found Someone".

PENTRU COPII. Datorită implicării sale în actele de caritate, artistul a primit Premiul "Lewis Hine", din partea Comitetului Naţional pentru Activitatea Copiilor, Premiul  Martin Luther King Award, din partea Congresului pentru Egalităţile rasiale, şi "Ellis Island Medal of Honor", din partea Ligii Naţionale Etnice pentu coaliţie. "Pentru a reuşi, în orice domeniu, este nevoie de unitate. E nevoie de oameni care să lucreze şi să lupte împreună, umăr la umăr. Trebuie să ne unim forţele întotdeauna, pentru a ne putea atinge scopurile. Trebuie să învăţăm să înlăturăm suferinţa din inima copiilor, să le oferim educaţie, sprijin şi forţă. Ei sunt cei mai importanţi!", a declarat artistul în timpul decernării Premiului "Lewis Hine".  

În urma documentarului cu privire la abuzurile asupra copiilor şi la actele de violenţă domestică, Michael Bolton a compus şi a înregistrat piesa "Tears of The Angels" ("Lacrimi pentru îngeri"). Ulterior, aceasta a fost nominalizată la Gala Premiilor Emmy.

"Pentru a reuşi, este nevoie de unitate. E nevoie de oameni care să lucreze şi să lupte împreună, umăr la umăr. Trebuie să ne unim forţele întotdeauna, pentru a ne putea atinge scopurile. Trebuie să învăţăm să înlăturăm suferinţa din inima copiilor, să le oferim educaţie, sprijin şi forţă!"
Michael Bolton

UN LIRISM APARTE
Michael Bolton îndeplineşte toate calităţile unui muzician de valoare. Marii compozitorii au găsit în cântecele artistului un lirism aparte: "A cântat şi cântă cu toată pasiunea şi însufleţirea cu care a fost înzestrat. Deşi nu toate piesele sale s-au ridicat la nivelul de şlagăre, interpretarea este cât se poate de originală. Poate că emoţiile pe care le vedem pe scenă, particularitatea şi expresia trebuie mai mult răsplătite. Tempo-ul şi linia melodică par uneori desprinse din poveşti. Michael cântă cu tot ceea ce are".

"MUZICA DE NEGRI" I-A RĂMAS ŞI ACUM ÎN SUFLET
Încă de mic, Michael Bolton a fost atras de muzica cu tente R&B. Asculta discuri cu interpreţi celebri, însă Ray Charles i-a pătruns cel mai mult la suflet. "Muzica de negri", aşa cum spunea el, l-a cucerit din prima... Când vine vorba de acest gen de muzică artistul poate vorbi la nesfârşit. "Marvin Gaye, Smokey, Stevie Wonder... într-o zi, fratele meu mai mare a adus acasă un disc cu Stevie Wonder. Ca să pot cânta pe acel disc o dată cu vocea lui Stevie simţeam că trebuie să fac nişte artificii vocale extraordinar de grele. Îmi trebuia foarte multă putere şi un control fantastic! Când am câştigat Grammy-ul i-am mulţumit lui Ray Charles pentru influenţele sale, pentru muzica şi cariera sa. M-am bucurat peste măsură când în vestiarul meu a venit Stevie Wonder şi, foarte spontan, a început să fredoneze una dintre piesele mele. Au fost momente de care am profitat la maximum din punct de vedere sentimental", mărturiseşte Michael Bolton.

O PARTE DIN EL
Deşi a fost acuzat de nenumărate ori că "denigrează" muzica de negri, Michael Bolton a dovedit că îi respectă mult prea mult valorile. "Sunt mândru de tot ce reprezintă acest gen de muzică. Sunt fericit că există un Ray Charles şi că, într-o oarecare măsură, a fost mentorul meu. Ray este o parte din mine şi cu ajutorul lui am descoperit ce poţi face cu vocea, cum poţi să îţi pui în valoare talentul şi expresivitatea. Totodată, sunt mândru de toate alegerile mele şi de tot ce am făcut până acum", a spus, în replică, artistul.

×
Subiecte în articol: michael premiul bolton michael bolton