De o deosebită importanţă teoretică şi practică a fost discursul preşedintelui României, Traian Băsescu, la recenta întâlnire cu reprezentanţii unei minorităţi naţionale semnificative, alta decât cea maghiară. În expozeul şefului statului s-a reliefat faptul că noi, românii - ţărani muncitori, intelectuali şi alte categorii - suntem în totalitate adepţii unor manifestări culturale ţigăneşti.
Această tradiţie a poporului român poate fi oricând verificată prin deschiderea şi bucuria ce cuprind cartiere întregi de români neaoşi atunci când ţiganii fac o nuntă, un botez, o aniversare. Boxele sunt la maxim, tobele fac să tremure şi piftia din frigider, ritmul este ţinut, de voie de nevoie, de toţi locuitorii, între 1 şi 90 de ani. Ca un semn al entuziasmului general la auzul manelelor date la maxim, nu de puţine ori, reprezentanţii forţelor de ordine publică se alătură şi ei, cu sirene, girofaruri şi amenzi fără număr acestui tablou al convieţurii paşnice din ţara noastră.
Au fost trasate noi sarcini, bazate pe experienţa de-o viaţă a genialului conducător. Astfel, cei 99% din românii care ascultă manele o pot face în continuare. Atât în jeep-urile de neam prost, cât şi în cluburile în care au fost legalizate de mult atât drogurile uşoare, cât şi cele grele. Nu este lipsit de importanţă faptul că prinţesa moştenitoare Elena poate depune chiar ea mărturie, ca unul din cetăţenii oneşti ai acestei ţări care aparţine acestei majorităţi de 99%.
Cu siguranţă, acest procent nu ne poate mulţumi. El trebuie sporit prin efortul întregului popor. Să facem totul, chiar mai mult!
Este de neacceptat că mai există printre noi semeni care contribuie la acest ruşinos procent de 1%, al celor care nu ascultă manele. Ascultaţi îndemnurile conducătorilor, oameni buni! Ce fel de exemplu daţi voi societăţii, situându-vă într-o ruşinoasă minoritate?!
Armonia întregului popor e sabotată în mod premeditat de cei care ascultă Verdi, Mozart, Billie Holiday, Sade sau Rainbow. E revoltător, e ruşinos! Vă pretindeţi intelectuali, dar nu sunteţi decât nişte manelişti. Care nu recunoaşteţi, ca noi toţi, că vă place manelele, că mai le ascultaţi pe furiş, că ele vă încântă auzul urechii. Maria Tănase şi Ileana Sărăroiu sunt şi ele din patrimoniul de manele, dar sunt greşit încadrate de nişte aşa-zişi specialişti ai folclorului.
Pentru a exemplifica genialitatea tezelor din februarie ale iubitului conducător, iată câteva "monstre" de versuri maneliste. Ele reprezintă creaţia întregului popor, a clasei sale muncitoare.
Pentru o evaluare exhaustivă a domeniului extrem de vast şi valoros al manelelor, am selectat câteva strofe extrem de relevante, ce demonstrează legătura strânsă dintre preşedintele iubit de popor şi acest gen muzical de top.
Iată, spre exemplu, ce simplu, dar în acelaşi timp ce mişcător se pot reproduce artistic cunoscuţii Florin Salam şi Roxana, Prinţesa Ardealului.
"Hai Băsescu la putere, scapă ţara de belele
Toţi duşmanii tăi acum, să te ştie de jupân
Rapatâm, rapatâm... (vocal, din gură)
Scapă ţara de lichele, de perverşi şi mafioţi,
Pune-i la respect pe toţi
Pârţâpa, pârţâpa... (vocal, din gură)"
Capacitatea de relaţionare, cu un electorat extrem de elevat, ce aparţine unei comunităţi euroatlantice cu valori culturale recunoscute, e subliniată şi de Nicolae Guţă, alături de aceeaşi Roxana.
"Am să beau după votare, 44 de pahare
Şi Băsescu, Doamne ajută, să ia 70%.
Bărbate, după votare, am să-ţi fac nişte grătare
Şi Băsescu, Doamne ajută, să ia şi 80%.
Şi-l vom pune preşedinte, că Băsescu nu se minte
Ascultaţi-mă pe mine, numa'şa vom trăi bine."
Argumentele irefutabile ar putea continua cu faimoşii
cantautori Florin Baboi, Copilu' de Aur, Rudy, Artistu'
şi mulţi alţii. Căutând pe internet numele preşedintelui
nostru, alăturat genului muzical amintit, am descoperit
cu mândrie patriotică un adevăr al zilelor noastre: 99% din
cei care l-au votat pe Băsescu sunt manelişti. Pârţâpa, pârţâpa, rapatâm!