x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Avem fotografiile pentru viitorul afiș electoral!

Avem fotografiile pentru viitorul afiș electoral!

de Serban Cionoff    |    04 Aug 2019   •   17:04
Avem fotografiile pentru viitorul afiș electoral!

La ora când scriu aceste rânduri, fotografiile la care mă voi referi mai departe au dispărut de pe pagina de Facebook a celui care le-a realizat și a ținut să le facă publice, fălindu-se cu ele bineînțeles. Au dispărut de pe pagina sa dar nu și de pe alte pagini de socializare, unde sunt comentate în termeni extrem de duri și, zic eu, pe deplin meritați. Așa după cum cred că nu vor dispare prea repede din memoria noastră colectivă.

 Așadar, în aceste zile în care o țară întreagă este cutremurată de ororile monstrului din Caracal și ,cu siguranță, oameni de bună credință și cu frica lui Dumnezeu mai speră că Alexandra și Luiza sunt în viață, iată că pe pagina de Facebook a unui domn, după câte am înțeles un fotograf de elită, apar imagini de la o ședință foto în care fiica dânsului, Martha, iese în poză alături de domnul Klaus Iohannis (încă)președintele României. Fotografii realizate și difuzate în aceste zile de cumplită durere!Foarte adevărat, de-acum, fotografiile au fost șterse de pe pagina tatălui copilei, ca și cum nici nu ar fi fost vreodată postate acolo iar discuția s-a închis. Deși, cred că un elementar respect pentru familiile groaznic încercate ale celor două copile și pentru toți cei ce le sunt alături, l-ar fi obligat, moralicește vorbind, pe acest domn să revină în câteva vorbe în semn că regretă cele întâmplate.

 Asta cu atât mai mult cu cât din textul ce însoțea albumul foto înțelegem că, la un moment dat,  domnișoara Martha, care s-a și conversat cu domnul Klaus Iohannis în limba germană, ,,a pus jazz pe telefonul mobil ca să spargă liniștea de la Cotroceni’’, în timp ce tatăl său ,,a încins blitzul’’, trăgând cadru după cadru. Se pune,numaidecât, o întrebare: de ce era atâta liniște, la Cotroceni încât  a fost nevoie ca domnișoara Martha să o spargă punând jazz pe mobilul său? Să fie, oare, vorba despre atmosfera de maximă concentrare în care domnul(încă) președinte și aparatul de specialitate al instituției prezidențiale urmăresc foarte amatoreștile  căutări ale procurorilor care, sub ochii unei nații de-a dreptul stupefiate și revoltate peste măsură, sunt duși de nas de o canalie nenorocită?Procurori, polițiști și STS-iști care mai degrabă vor  ei să ne ducă de nas, îngropând sub preș legăturile bestiei aceleia cu fețe grele din mediul judiciar, polițienesc și , după toate indiciile, din mediul politic?

Mergând , pas cu pas, din ipoteză în ipoteză, unii ar putea să spună că liniștea de la Cotroceni era impusă de nevoia domnului(încă)președinte de a se concentra pentru a veni în fața nației cu un nou mesaj privind modul absolut defectuos în care se desfășoară ancheta procurorilor, ca și despre foarte vinovata pasivitate cu care poliția, STS-ul și procurorii i-au oferit nenorocitei creaturi posibilitatea de a-și duce la îndeplinire odioasele sale intenții. Mesaj de care țara avea urgentă și presantă nevoie, de vreme ce primul (și singurul!) mesaj al chiriașului din Dealul Cotrocenilor, dat după ședința CSAT-ului de marțea trecută, a aut mai degrabă rostul de a mai lansa în eter niște sudalme la adresa dușmanilor săi politici jurați, alianța PSD-ALDE. După care a urmat o tăcere de mormânt! Tăcere de rit prezidențial care nu face decât să le dea deplină libertate procurorilor și celor direct interesați să ne mai aburească o vreme cu scenariile lor de trei parale, doar-doar ne vom lua gândul de la subiect.

 Admit, de bună seamă, că publicarea fotografiilor de către domnul artist și părinte pe pagina sa de socializare a fost făcută fără a fi existat acordul prealabil al personajului principal. Dar asta nu mă poate împiedica să nu îmi pun o întrebare despre cât de ușor a acceptat domnul (încă)președinte solicitarea ca această ședință foto  să se țină în aceste zile copleșite de durere și de revoltă? Ardea casa dacă se amâna, pentru câtăva vreme, sesiunea foto? Asta ca să nu mai insist și asupra faptului că, după cum apare în secvențe, domnul Klaus Iohannis este foarte zâmbăreț și radios. Recunosc, nu i-am putea cere să-și fi compus, așa de circumstanță,  o mină despletită și cernită, dar parcă sună a palmă peste obrajii plânși ai familiilor și apropiaților celor două copile, zâmbetul larg și foarte împăcat cu lucrurile al domnului (încă)președinte. Una peste alta, fie și admițând că entuziastul tată și artist al fotografiei a postat imaginile fără a avea acordul expres al domnului(încă)președinte și chiar dacă , ulterior, aceste poze au fost șterse, oare nu era corect și frumos din partea instituției prezidențiale dacă ar fi emis un comunicat în care să se delimiteze de acest gest necugetat și foarte urât?   

 Acestea fiind zise și scrise nici nu trebuie să ne mai fie de mirare dacă, la finalul comentariului însoțitor, atât de norocosul părinte și artist foto ne îndeamnă să ieșim la vot. Cum ,,la care vot’’?La votul pentru un nou mandat al domnului Klaus Iohannis. Nu de alta dar fotografiile pentru afișul electoral sunt deja gata! Mai lipsește doar sloganul, dar, la o adică, și acesta este gata. Iată-l:,,Noroc vouă, Martha, tatăl tău și votanții mei! Ghinion vouă, victimele bestiei de la Caracal și restul lumii!’’        

×