x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Bǎsescu a înghiţit “gǎluşca”

Bǎsescu a înghiţit “gǎluşca”

de Adrian Năstase    |    18 Dec 2012   •   13:34

Am preferat formula asta celor din zootehnie. În ciuda jocului de glezne de la Bucureşti şi de la Bruxelles, Bǎsescu a trebuit sǎ accepte cǎ regulile “statului de drept” îi sunt opozabile şi lui. Şmecheriile cu portretul robot, cu ameninţǎrile de dosare, cu farsa consultǎrilor, de 20 de minute, de la Cotroceni, nu au mai convins pe nimeni.

Alegerile parlamentare au dovedit cǎ Bǎsescu nu se mai bucurǎ nici de încredere în interior nici de credibilitate în afara ţǎrii. Scena în care îi fugǎreşte pe responsabilii de la Bruxelles pentru a le da, pe culoare, diverse hârtii va rǎmâne antologicǎ. La fel, aceea în care işi umezeşte degetele în gurǎ ca sǎ îi prezinte, lui Barroso, documentele.

Mǎ aşteptam ca luni, dupǎ consultǎrile “consensuale” de la Cotroceni, Bǎsescu sǎ ne ţinǎ o lecţie despre guvernarea responsabilǎ, despre prietenul lui din Siria (s-a discutat despre el la Consiliul European), despre cum îi va convoca la el, la Cotroceni, pe cei 600 de parlamentari, aleşi pe barba lui şi pe legea lui de uninominal. Nimic din toate astea. Nici mǎcar o lecţie serioasǎ despre cum vom controla noi marile bǎnci din Europa.

În rest, pentru USL, greul de acum începe. Multe speranţe riscǎ sǎ se transforme în frustrǎri.

PS. N-am fost atent, din delegaţia PDL la consultǎrile de la Cotoceni, a fǎcut parte şi Monica Macovei?

×