x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Barbugiii au pierdut, Piţurcă a căştigat

Barbugiii au pierdut, Piţurcă a căştigat

de Dan Dumitrescu    |    15 Oct 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Doresc din tot egoismul meu ca romănii să căştige. Acesta a fost titlul (corect) sub care am publicat insemnările dinaintea meciului Romănia - Olanda. Ziceam sămbătă: "Nu mă prinde masca jurnalistului echidistant, rece şi fără sensibilităţi subiective.



PUNCTUL PE EI
Doresc din tot egoismul meu ca romănii să căştige. Acesta a fost titlul (corect) sub care am publicat insemnările dinaintea meciului Romănia - Olanda. Ziceam sămbătă: "Nu mă prinde masca jurnalistului echidistant, rece şi fără sensibilităţi subiective. Simt ca un suporter şi mă manifest ca atare. Declar pe proprie răspundere că doresc din tot egoismul meu ca romănii să căştige. Chiar cred in şansele echipei noastre. Şi, dacă tot găndesc astfel, de ce să n-o spun?". După ce dorinţa s-a implinit, bucuria succesului s-a manifestat prin trăiri la fel de necenzurate. La preţ de-o efemeridă a prins contur ideea nebună că s-a ales praful de toate necazurile noastre. Din nefericire insă, realitatea nu se lasă nicicum sedusă de iluzoriu. Stările euforice se risipesc repede, abandonăndu-ne in purtarea noastră de zi cu zi, lucidă după posibilităţi şi anostă căt cuprinde.


Victoria romănilor in meciul cu echipa Olandei rămăne o certitudine pentru clasamentul grupei. Am căştigat trei puncte in urma victoriei de la Constanţa şi, nu uitaţi!, un punct prin egalul de la Rotterdam. Balanţa acestei duble s-a inclinat convingător in favoarea noastră şi duşmănos faţă de pronosportişti. Pentru că, trebuie să recunoaştem, foarte puţini sunt cei care au crezut cu adevărat in şansa romănilor.


Olanda are o echipă valoroasă. Van Basten are la dispoziţie jucători din care poate alcătui trei naţionale cu pretenţii europene. Un prieten care ştie cu ce se mănăncă fotbalul spunea că ar fi fost liniştit doar dacă naţionala noastră putea avea in componenţă pe Lobonţ, cinci de Chivu şi cinci de Mutu. Variantă imposibilă. Şi, cu toate acestea, am căştigat. Am băgat la murat portocale de soi bun. Prin ce am reuşit să acoperim diferenţa de valoare dintre cele două echipe? Convingerea mea este că răspunsul la intrebare poartă nume propriu: Victor Piţurcă. El a găsit soluţiile prin care a depăşit situaţiile de criză, el a reuşit să creeze forţa de grup a echipei naţionale, el a găndit strategiile căştigătoare.


Barbugiii care l-au contestat pricinos şi tembel pe Victor Piţurcă, chiar de la instalarea la cărma naţionalei, au pierdut. Victor Piţurcă a căştigat. A căştigat meciul pricinilor mărunte. Mai are de jucat incă trei meciuri adevărate in preliminariile CE. Ii doresc succes şi incă o calificare la un turneu final. Il asigur că foarte mulţi romăni se vor bucura sincer de reuşita sa şi a echipei noastre naţionale.

×
Subiecte în articol: editorial