x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu, după ce a scuipat, duce dorul Parlamentului

Băsescu, după ce a scuipat, duce dorul Parlamentului

de Cornel Nistorescu    |    08 Mar 2012   •   21:00

Nu cred ca in istoria lumii, in afara lui Caligula, cel care si-a facut calul senator, mai exista un personaj politic care sa fi batjocorit institutia Parlamentului mai abitir decat marinerul nostru. El este singurul din istorie care si-a facut campanie electorala pozandu-se cu o matura in brate, matura cu care urma sa inlature gunoiul din Legislativul Romaniei. Ei bine, in stilul sau binecunoscut, dupa ce a scuipat pe oamenii si activitatea institutiei, acum, cand pricepe saracia fundaturii in care ne-a adus pe toti, incepe sa planga de dorul Parlamentului. Miercuri, intr-un discurs care nu a adus aproape nimic nou a scapat totusi o unda de regret. Cica ochiul sau drept ar plange dupa Parlament.

'La modul cel mai sincer, regret ca opozitia nu este in Parlament. Daca avem un garant real al democratiei in Romania, acesta este Parlamentul.'
A mia oara Traian Basescu linge astazi ce a scuipat alaltaieri. Demoleaza si apoi revine, ca scorpionul care nu s-a putut abtine. Atata doar ca el nu sufera. I se rupe in 14. Miercuri i s-a parut ca Parlamentul ar fi folositor pentru situatia data. Peste o saptamana il calca in picioare sau cauta mijloace sa-l ridiculizeze. åsta e omul. Incoerenta spectacolului de la o zi la alta ridicata la rang de strategie nationala. Tara schimba politica si directia de parca si-ar arunca in mare sosetele gaurite.

Ce-a fost nou? Incercarea lui de a pansa ranile si furia bugetarilor din Romania. Pe drumul spre Parlament (loc in care a vorbit in fata alor sai, adica singur!), Traian Basescu s-a gandit ca ar trebui sa anunte ceva interesant, pozitiv si gadilicios pentru spiritul critic al bugetarilor acriti de prestatia presedintelui. Ce si-a zis vorbitorul nostru? Ca pana in iunie, la ora alegerilor, trebuie refacute salariile bugetarilor pagubiti in operatiunile de modernizare a Romaniei. Sa voteze oamenii cu sufletul, nu cu sictir de protestatari. Zis si facut. Si ne-a facut anuntul in cauza.

Sigur, si-a zis in sinea sa ca o sa-l anunte si pe Ungureanu. Si omul cu plimbarici in priviri sa faca bine sa-si retraga afirmatia cu micsorarea de CAS intre 3% si 5%. Mai ieri-alaltaieri, premierul a zis ca asta ar fi norocul maxim daca o merge economia! Si astazi ne-a lovit in cap loteria destinului. In vara se gasesc bani pentru cei care au injurat in februarie si martie!
Si ne-a mai dat o veste menita sa inmoaie socul facturilor de incalzire. Omul are gaze. Flatu­lea­za promisiuni pentru Pastele cailor.

Va dati seama ca Traian Basescu s-a dus expres in Parlament ca sa ne anunte o majorare de lefuri pentru care nu exista bani. A vandut pielea ursului din padurea lunilor mai-iunie, lasandu-l pe Ungureanu cu privirea gadiland la Luna.
Miercuri, in Parlamentul Romaniei, Traian Basescu a mai dat un hac la Rosia Montana (ca si pe el il bat altii la cap) si gata! Plus doua vorbe despre Constitutie, Legea sanatatii, reforma administrativa si cam atat. Adica umplutura verbala si lucruri stiute despre care ne-a mai povestit si altadata. Si pentru care el n-are nici o tresarire. Toate acestea nu-s decat aberatii ale poporului roman in cursul anilor grei de iluminare. Si de care va scapa fara indoiala cu ocazia prezentei si aiuritoarei modernizari a Romaniei.

• Sursa: cotidianul.ro

×
Subiecte în articol: editorial