x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Basescu si Tariceanu, frisca si coliva

Basescu si Tariceanu, frisca si coliva

de Marius Tucă    |    21 Dec 2006   •   00:00

Cei doi revolutionari anticomunisti pana la Dumnezeu si inapoi ar trebui sa stie ca lovitura de moarte data comunismului, folosit de Calin si Traian ca o guma de mestecat, a fost tocmai Revolutia romana

Primii revolutionari ai tarii, am numit aici pe domnii Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, n-au binevoit sa participe la sedinta comuna a celor doua Camere dedicata "Revolutiei din decembrie 1989". Asta si pentru ca cei doi fusera prinsi de Revolutie, unul cu 60.000 de dolari, iar celalalt deja familiarizat cu podiumurile de manechin si manechine. La prima vedere, cei doi revolutionari ar fi avut toate motivele sa nu participe la sedinta respectiva. Numai ca revolutionarii nostri mici si vioi, mai ales dupa decembrie ’89, se inghesuisera cu vreo doua zile in urma sa condamne comunismul, fir-ar mama lui sa fie, fara nici o ezitare. Ei bine, dragii nostri revolutionari Calin si Traian, Traian si Calin, aflati ca Revolutia asta nenorocita de care voi nu vreti sa auziti a facut posibila si "parvenirea" domniilor voastre pe primele doua demnitati in stat. Au trecut 17 (saptesprezece) ani de la Revolutia romana si, vorba senatorului Mihai Lupoi: "Putini am fost, multi am ramas!".

Cei doi revolutionari anticomunisti pana la Dumnezeu si inapoi ar trebui sa stie ca lovitura de moarte data comunismului, folosit de Calin si Traian ca o guma de mestecat a fost tocmai Revolutia romana. Alti revolutionari de frunte, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, dar si majoritatea ministrilor din acest Cabinet de trista amintire n-au catadicsit sa participe la sedinta solemna a celor doua Camere, consacrata implinirii a 17 ani de la Revolutie. Acestia sunt prea mari pentru un eveniment atat de mic. Nici macar ocupantii celui de-al patrulea balcon, cum mergi de la Gara Basarab spre centru, domnii Patapievici, Liiceanu, Plesu si compania, nu s-au deranjat sa participe la sedinta asta nedemna de rangul lor. Peste cateva ore insa, cei doi revolutionari, Traian si Calin, Calin si Traian, au tinut sa participe la sedinta celor doua Camere dedicata integrarii Romaniei in Europa. Aici, spre deosebire de Revolutie, unde felul principal e coliva - au fost raniti si omorati oameni in decembrie ’89 - era vorba de frisca si artificii, de revelioanele integrarii. Romania, baieti, smecheri, destepti, mai putin destepti sau hoti, e satula de sedintele voastre solemne, de solemnitate fara solemnitate, de demnitate fara demnitate, de condamnarea comunismului doar de dragul condamnarii!

Au trecut saptesprezece ani de la sangele concret al Revolutiei din decembrie ’89 pana la frisca formala a integrarii Romaniei in Europa.

×
Subiecte în articol: editorial