x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Băsescu vs Popică

Băsescu vs Popică

de Razvan Barbulescu    |    02 Iul 2012   •   15:15

Zbang! Conferinta de presa la Cotroceni. Se-nfioara electoratul: razboi sau plagiat? Tremura Carpatii in asteptarea anuntului solemn pentru tara. Romanii au devenit sensibili de cand cu inaltarile coloneilor peste noapte. Presedintele, pe toate canalele – ahahaha! – se destainuie. Avea de reglat o chestiune personala cu unul, Popica.

Eliberat din functia de presedinte-jucator, Traian Basescu e conectat nonstop la tv. Dupa care organizeaza conferinte de presa. Cand o taiase Ponta la Bruxelles, presedintele caina Romania. S-a intors Ponta, s-a reluat tema plagiatelor. Romania de azi este consecinta faptului ca presedintele e liber. Are timp liber. Pune de conferinte. Conferinta de ieri a fost dedicata fostului ministru Pop. Meciul Base vs Popica se armonizeaza de minune cu atmosfera de bascalie si scornituri. Presedintele isi punea mintea in direct cu fostul interimar, care nu putea fi banuit de IQ-ul lui Einstein cand s-a trezit vorbind despre eventualul masterat prezidential eventual plagiat. O aiureala. Episod de Muppets.

Presedintele a luat treaba in serios, incepand sagalnic un spici despre competenta fara doctorate. Ati vazut finala de aseara, copii? Spania cu Italia... tare. Ei bine, terenul pe care dadea Iniesta pasele alea misto numara o suta de metri... Ganditi-va ca nava "Biruinta" pe care am incalecat-o eu primul era cat trei terenuri. De peste trei ori, intarea presedintele, ca sa pricepem dimensiunile terenului si logica discursului. Bunica-meu, Dumnezeu sa-l ierte, avea boala primului razboi mondial. Traian, cu "Biruinta". Voi credeti, copii, ca putea oricine sa conduca un asemenea vapor cat trei terenuri pe care pasa Fabregas? Presedintele apela la sentimentele natiunii: Iniesta si Fabregas nu erau de-ai nostri, "Biruinta", da. Avea trei sute de metri si era comandata de el. Ce mai e o Romanie pe langa bamporul lui Traian?

E un adevar aici. Cine l-a prins pe Ceausescu si avea tona de otel pe cap de locuitor ca semn al bunastarii e simtitor la astfel de repere. Cand esti crescut cu tona pe cap gandesti fericirea la kilogram sau la metru. Asa s-au format specialistii, atat ii ducea imaginatia. Romanii au vazut "Biruinta" si au zis "Oooooo!". Au comparat-o cu Stadionul "23 August". Nu interesa pe nimeni cine o comanda. Doar pe Ceausescu: cine va conduce magaoaia? – Pai, unul Basescu – Are doctorat? – Nu! E in regula, fara dotori, doar Elena, a inchis Ceasca discutia. De aici, basescianul dottore.

Atunci s-a format presedintele-jucator. In lungile drumuri de la pupa la prova si-napoi, exact timpul pentru cateva doctorate si masterate, care nu intereseaza pe nimeni.

Reper prezidential: competenta pe metrul liniar de vapor. Cate "Biruinte" incap de-a lungul si de-a latul Romaniei? Calculati si aflati coeficientul de pricepere al presedintelui.

P.S. Doar asa. Cateva nume dintre doctorii politicieni mositi de Base: Falca, Gabriel Oprea, Botis, Monica Ridzi, Ialomitianu, Solomon de la Craiova, Willi Branza, Blejnar (doctorand).

×