x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Becali vs Udrea şi Unguent

Becali vs Udrea şi Unguent

de Razvan Barbulescu    |    28 Oct 2012   •   19:55

"Eu mă adaptez junglei omenirii, a explicat Jiji cu vorbele lui, care-i sunt argumentele electorale.... Pe mine mă cheamă Becali şi fac ce vreau. Dacă vreau, la orice partid dau două-trei milioane şi ajung din nou europarlamentar."

Gigi Becali a înţeles exact cu cine se bate. E un fin moralist. Nu face fiţe, ştie cât valorează el şi câţi bani fac cei din opoziţie. Ştie exact cum şi cu ce material trebuie să iasă pe interval. Vi-l imaginaţi pe Gigi sub aripa vreunui politician ca să fie scos în faţă? Îl vedeţi vreodată garantat de Falcă? De Pinalti?

La Arad e o înghesuială ARD-istă ceva de speriat. În fieful lui Falcă stau ca găinile în baterii strategul MRU, teologul Neamţu, Ingaş – Branconajul cu masterat, fosta ministreasă Boghicevici, spaima pedofililor, care nu mai ies din casă ca să nu-i castreze.

La ce i-or fi folosit lui Unguent doctoratele, Oxford-ul, germana şi ebraica dacă până la urmă ajunge să-şi frece coatele de Ingaş, iar în decembrie va fi împins în buza electoratului de Falcă?

De la o carieră politică de succes, începută la liberali, să ajungi sclavul alifiilor şi să aştepţi să te albească fieful dlui Falcă! Ce importanţă mai are faptul că vorbeşte "fluent" limbi? Şi Gigi se exprimă fluent, dovadă moralul excelent al Stelei înaintea partidei cu Bonetti. După ce ţi-ai luat un doctorat cu istoricul Zub să stai la coadă la redistribuire cu Udrea, cu Anastase, cu Boghicevici...!

Garantată de Pinalti, Elena Udrea a evoluat surprinsă de paparazii în librăria din centrul Romanului. Alt mediu decât Parcul Moghioroş, la şuetă despre murături şi tişlaifăre. În iulie, şansele ar fi fost desigur excepţionale. La ştrandul din Roman. Se făcea coadă până, hăt, sub Pietrişica. Toamnă fiind, a ales o oază culturală. După cum, Ieşii lui MRU, aflaţi nu departe, au obligat-o pe Vuitton la adâncimi greu de bănuit pe Facebook. "Pe strada Ştefan cel Mare din Roman am intrat în librăria Vasile Alecsandri. M-am bucurat să aflu că sunt mulţi cumpărători de carte, în special copii. Deci internetul a lăsat loc şi lecturii clasice." Îhî. Tâmpenie mai mare, greu de dat pe goarnă. Din ce a dedus că fiind copii în librărie lecturile lor erau clasice? A încheiat compunerea megaîncântată de aventura sa: "Doamnele care vindeau în magazin, mi-au făcut cadou «O femeie la putere». Sugestiv, nu?" Păi sugestiv, fiindcă tocmai a proptit o virgulă între subiect şi predicat. Garantată Pinalti.
Gigi bate jungla cu aforismele de la o singură mână.

×