x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Borcea, rătăcitul-şef de la Dinamo

Borcea, rătăcitul-şef de la Dinamo

de Dan Dumitrescu    |    05 Feb 2008   •   00:00

Dinamo a debutat furtunos pe piaţa transferurilor. Pu­teai crede că aducerea lui Torje în Ştefan cel Mare este doar semnalul avalanşei. Numai că aş­teptarea noastră a fost tratată cu răb­dări prăjite.

Punctul pe Ei 

Dinamo a debutat furtunos pe piaţa transferurilor. Pu­teai crede că aducerea lui Torje în Ştefan cel Mare este doar semnalul avalanşei. Numai că aş­teptarea noastră a fost tratată cu răb­dări prăjite. Capriciosul Mansour, luat la pachet cu Torje, a zis în­tre timp pas. Apoi, prin cantonamen­tul din Ci­pru au apărut doar nişte repetenţi la proba de joc şi un sârb pe care puş­căria l-a lăsat orfan de foştii proprietari. Ratko Butorovici, preşe­dintele Vojvodinei Novi Sad, şi Milan Cabrici, managerul sportiv al clubului, au fost ascunşi după ce s-a dovedit că au mi­tuit nişte arbitri. Aşa se face că di­na­moviştii caută şi acum, prin impresarul Florin Iacob, parteneri cu care să trateze transferul lui Nino Pekarici. Între timp, nepricopsiţii din umbra e­po­­leţilor s-au grăbit se degajeze locul. Radu Ştefan şi Claudiu Niculescu au fost livraţi către Lazio Roma, respectiv Duisburg, echipe la care românii sunt deja titulari în meciuri oficiale.

 

Ba­lanţa intrări-ieşiri punctează negativ capacitatea managerială a înfo­ia­ţilor din Groapă. Iar cel care pare a fi rătăcitul-şef se numeşte Bor­cea. Mă întreb însă dacă va avea şi capa­ci­tatea necesară să-şi revină. Întrebarea are tâlc deoarece, de la o vreme încoace, se­sizez la Borcea tentaţia de a se considera băiat ma­re, ato­ateş­tiutor, capabil să acţio­neze fără sprijinul celor care, de fapt, l-au inventat. Borcea a fost recomandat la ­Di­namo de două calităţi incontestabile. Are o bună orientare prima­ră şi este devotat necondiţionat clu­bului. Fotbalul este un joc. Pentru a-i pricepe cât mai bine tainele, Bor­cea s-a lipit de Cornel Dinu. Fotbalul este, în acelaşi timp, afacere. Bor­cea a intrat pe sub pielea fraţilor Be­cali, lideri autoritari în topul impre­­sari­lor din România. Fotbalul este diplomaţie şi sistem de relaţii. Bor­cea a furat cât a putut de la Nicolae Badea şi a de­ve­nit aghiotant atent pe lângă ministerialii apropiaţi clubului. Bună orientare, nu? Astfel a de­venit Borcea un om important la Dinamo, astfel s-a îm­pro­prietărit el cu responsabilitatea unor decizii la club. Încercarea de a evolua în afara relaţiilor care l-au pro­pulsat îi joacă însă feste. Nu-l mai au­de bine pe Dinu, mânuieşte aface­rile fără beneficul consultanţei şi ri­dică vocea fără cenzura prieteneas­că a apro­piaţilor. Greşelile omului Bor­cea nu mă interesează. Atrag atenţia doar asupra erorilor impardonabile pe care le comite managerul Borcea. Dacă se va lăsa în continuare persecutat de fudulie vor ieşi la iveală şi tensiuni care, deo­camdată, ard mocnit chiar şi în sânul echipei, acolo unde subiectivismul suporterului Borcea discriminează nedrept.

×
Subiecte în articol: editorial borcea