x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Cald afară, frig în casă, Tusac du-te şi ne lasă"

"Cald afară, frig în casă, Tusac du-te şi ne lasă"

de Cristian Ionescu    |    24 Noi 2011   •   11:59

"Dupa mine, potopul", pare sa spuna boier Claudiu Tusac, primarul suspendat al Mangaliei, dupa ce ANI l-a dibuit brusc, detinand nu doar functia de primar al orasului ci si pe aceea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC RAJA SA Constanta si a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia de vreo ...cativa ani?

Ce uita mangaliotii mei este ca s-au bucurat, atunci cand Tusac a venit la conducerea primariei, inlocuindu-l pe "mafiotul" Iorgus, care zice-se ,ii facea jocurile mega-mafiotului Beinur, "Printul Litoralului", cum il alintau concetatenii mei. Cel care le fura fetele, iar ele mergeau de bunavoie la produs. Bucuria a tinut cat a fost cald afara, pentru ca, odata cu iarna au venit si problemele. De ce? Primarul a "uitat" sa achite datoriile catre SC Callatis Therm, concesionar al serviciului public de alimentare cu energie termica in municipiul Mangalia. Compania are de recuperat "datorii enorme", drept urmare a sistat livrarea de energie termica catre populatie. Nu conteaza ca-i iarna, n-are importanta ca-i frig. Mai mult, din cauza consumului urias de energie electrica, pica si curentul. Lumea baga in priza tot ce degaja caldura. Astfel, pe langa faptul ca mangaliotii dardaie de frig, mai stau si'n bezna.

Cu dintii clantanind de frig, locuitorii scandeaza, de vreo trei zile, lozinci revolutionare in fata primariei portului turistic al doamnei Udrea. Disperati si neavad aprobare pentru organizarea protestelor, mangaliotii au copt niscaiva motive de-ti sta mintea in loc. Unul zice se insoara si invita in fata primariei toti locuitorii Mangaliei, sa-i ureze "casa de piatra", altul spune ca vine cu prietenul sau surd si-i urla in ureche "Cald afara, frig in casa, Tusac du-te si ne lasa". Nu de alta, dar sa nu le dea jandarmilor motive de omor, pe motiv ca protesteaza fara autorizatie. Tot asta zice ca are si-un prieten mut. Nu e clar rolul respectivului, dar el il aduce, poate-i folositor la ceva. Cetatenii Mangaliei se jura ca vor iesi in strada si maine, ca sa isi strige nemultumirile vizavi de imbuibatul boier Tusac si intreruperea energiei termice. Mai mult, acestia spun ca vor reclama la diverse institutii, de la Politie la OPC, aceasta situatie demna de epoca lui “nea Nicu'. Realitatea este, insa, ca de obicei, cu totul alta.

La Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului nu a fost depusa nicio plangere, nici la adresa primariei si nici pentru “Callatis Therm'. 'OPC Constanta nu avea inregistrata, de la Mangalia, nicio plangere fata de furnizarea agentului termic', zice directorul institutiei, comisar sef ing. Dionisie Culetu. Frig, bezna si spirit revolutionar la Mangalia. Oamenii vor primi caldura, Tusac se va intoarce la conducerea primariei si lucrurile vor reveni la normal. Vin Sarbatorile si trebuie sa intampinam noul an cu ganduri bune. Ce daca primaru-i hapsan sau consilierii mafioti. Daca ne e cald iarna si racoare vara, totul e in regula. Sa manance si gura lor o paine, nu? "La toti" ne e foame.

×