x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Căutând un erou

Căutând un erou

de Paula Anastasia Tudor    |    22 Mar 2012   •   10:31

Intr-o zi copilu’ ne-a intrebat ce e acela un erou. Avea de facut cu el – cu eroul – o propozitie pentru tema de la Limba Romana. I-am explicat. Si, pentru exemplificare, i-am povestit sumar despre Walter Maracineanu, capitanul cazut in Razboiul de Independenta. Am zis sa cautam pe net mai multe, ca e cea mai la-ndemana sursa de informare (si de dezinformare daca nu stii, dar tocmai de-aia l-am ajutat sa ajunga la informatia corecta). Bine-am facut. Dam cautare dupa capitan si apar rezultatele. Prima trimitere – un site cu poze: pescarul si dovada, unele prazi provenind din balta Walter Maracineanu. A doua, tot spre balta. A treia ne conduce la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti cu sediul pe strada cu numele capitanului. A patra – balta. A cincea – harta - piata Walter Maracineanu, din Bucuresti, cu adresa, fara informatii suplimentare. A sasea, spre harta Bucurestiului in nordul caruia se-nfige, ca un steag fara flamura, numele cautat… al unei strazi. Strada din Medgidia, strada Constanta, strada Macin… Pe prima pagina de afisari nici urma de erou. Dam foaia si… surpriza! Dupa lac si strada, il gasim, in sfarsit, pe Walter Maracineanu. Pe Facebook. Insa fara rubrica “info'. Mai departe la fel : pagini dupa pagini de strazi, informatii despre strazi, balti si piete cu numele eroului. Despre om, nimic.

Care e morala? Nu stiu. A fost un prilej pentru copil sa vada ca desi netul este doldora de informatii, trebuie sa stapanesti un pic subiectul pentru a sapa acolo unde trebuie, altfel risti sa-ti impui capul cu dude si sa bati campii. Cazuri s-au mai vazut.

S-ar fi putut naste o mare confuzie in mintea lui, pentru ca n-ar fi stiut pana la urma ce a fost Walter Maracineanu: o strada, o piata, o balta, sau un peste?

×