x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Chiar vrea presedintele Referendum?

Chiar vrea presedintele Referendum?

de Ion Cristoiu    |    16 Feb 2007   •   00:00
Chiar vrea presedintele Referendum?

Mesajul din Parlament a confirmat punctul critic in care a ajuns Traian Basescu. Imbatat de slugarnicia cazona a celor de la Servicii, drogat de prestatiile contra cost, de dame de consumatie, ale Baietilor destepti din presa si cultura, Traian Basescu si-a luat in serios ipostaza de Cel mai iubit fiu al Poporului.
De Ceausescu scapat de la Targoviste si ajuns presedinte prin vot direct si universal.
Si cand spunem aceasta, nu ne referim la denuntarea clasei politice de azi ca fiind putred burgheza, in timp ce domniei sale, urmand exemplul lui Vladimir Ilici Ulianov, ii revine misiunea istorica de a o trimite la groapa de gunoi a istoriei.
Daca s-ar fi limitat doar la acest discurs, Traian Basescu ar fi dovedit din nou ca stie sa manipuleze opinia publica.
Date fiind absenta spiritului critic la romani si truda celor care asculta de Sectia de presa si propaganda a CC al Cotrocenilor, putina lume ar fi observat demagogia deliranta a lui Traian Basescu.
Pentru ca demagogie deliranta e sa acuzi clasa politica de agent al cercurilor nelegitime de interese, cand tu insuti, in numele luptei impotriva coruptiei, ai promovat si promovezi fatis, cum se intampla, de exemplu, in cazul Constructorilor romani, interesele unor cercuri nelegitime de interese.
Traian Basescu nu s-a multumit cu invocarea Poporului in batalia angajata mai nou cu intreaga clasa politica din Romania. Clasa careia ii apartin din plin si cele doua formatiuni care-l spala pe picioare de dimineata pana seara: Partidul Democrat, al lui Emil Boc, si Partidul Liberal Democrat, al lui Theodor Stolojan. Traian Basescu a anuntat convocarea unui Referendum in chestiunea votului nominal.

Joi, 15 februarie 2007, dand curs badaraniei sale in raporturile cu toti cei care nu-l slujesc in stilul Boc - Stolojan, a somat Parlamentul si asupra perioadei: in a doua parte a lunii martie.
Prin semnificatiile sale, nu e insa un Referendum pro sau contra votul nominal.
E un Referendum - si asa l-a gandit Traian Basescu - prin care Poporul e chemat sa opteze intre Presedinte si clasa politica. PSD, PRM si PC ezita sa se ajunga pana la Referendum cu procedurile de suspendare.
Nu mai e nevoie sa impinga procedurile pana la Referendum.
E suficient sa fie de acord cu Referendumul convocat de Traian Basescu.
Se zvonea, inainte de Mesaj, ca Traian Basescu va veni cu decizia de a convoca un referendum privind suspendarea sa.
Traian Basescu n-a venit cu asa ceva.
Nici nu avea cum, dat fiind ca era greu sa se inscrie in litera Constitutiei.
A venit insa cu un Referendum care, desi pentru votul uninominal, e un Referendum pro sau contra Basescu.

Asumandu-si cu de la sine putere ipostaza de Toma Alimos in lupta cu intreaga clasa politica, Traian Basescu a chemat Poporul in ajutor. In negura tot mai deasa din personalitatea sa, Traian Basescu vede in Referendumul pentru votul uninominal un vot al Poporului pentru el.
Ce inseamna asta?
Inseamna ca la Referendum sa fie o prezenta nu de 51%, cat e nevoie pentru validare, ci de 70%-80%.
Daca ar fi sa-i credem pe "baietii destepti din presa si cultura", Traian Basescu a dat lovitura de moarte clasei politice autohtone.
Dand navala din case in proportii coplesitoare, romanii vor pune stampila pe Da pentru votul nominal constienti ca pun stampila pe Da pentru Traian Basescu in conflictul acestuia cu intreaga clasa politica de la noi.
Frumoase calcule pe hartie!
Va fi asa si in realitate?
Vor iesi romanii la un referendum intr-o chestiune fara prea mare legatura cu viata lor de fiecare zi cand abia au iesit la alegeri?
Traian Basescu s-a dovedit pana acum un politician pragmatic pana la cinism.
E sigur domnia sa ca romanii vor iesi la Referendumul pe care pariaza total?
La Referendumul pe care clasa politica il va organiza. Impotriva ei insasi. Si daca, in aceste conditii, romanii vor iesi in proportie de doar 15%-20%? Isi da demisia Traian Basescu?
Ar trebui sa si-o dea, pentru ca Poporul nu i-a sarit in ajutor.
A luat in calcul Traian Basescu aceasta eventualitate?
Daca da, chestia cu Referendumul e doar o smecherie in genul celei cu fraudarea alegerilor.
Traian Basescu vrea un Referendum de care e sigur ca nu se va tine.

Cazand in capcana, Parlamentul, Guvernul, partidele politice se vor stradui sa-l impiedice sau sa-l amane cat mai tare.
Salvatorul neamului va iesi atunci pe toate canalele tv si va denunta clasa politica ticaloasa, care nu vrea sa asculte indemnul lui de a se reforma peste noapte.
Ca e asa ne-o dovedeste deja solicitarea ca referendumul sa aiba loc in partea a doua a lui martie, perioada imposibil de respectat, dat fiind ca un referendum nu se poate convoca asa, cat ai bate din palme.
Cat ai bate din palme sa vina ospatarul.
Ramane de vazut daca Parlamentul, Guvernul si clasa politica, dibuind noua smecherie, nu se vor stradui, acceptand Referndumul, sa-i dea lui Traian Basescu prilejul de a se sinucide politic.

×