x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine plateste “factura Boldea”?

Cine plateste “factura Boldea”?

22 Mar 2012   •   10:23

Cazul deputatului Mihail Boldea este pe cat de scandalos, pe atat de halucinant. Avem suficiente informatii certe pentru a face o prima radiografie nu atat a unui caz, cat a unui partid corupt pana la maduva. Care se numeste PD-L. Partidul care l-a facut pe Mihail Boldea om politic, care l-a promovat si care l-a protejat. Prezumtia de nevinovatie, in acest caz, nu mai exista, pentru ca individul si-a recunoscut, practic, fie si partial, faptele criminale, de vreme ce s-a suit pe matura si a zburat din Romania. Tocmai de aceea putem vorbi deja despre cei responsabili politic. Despre cei care trebuie sa plateasca.

Ce avem in cazul Boldea? Un grup infractional condus de acesta si care, pana una alta, numara o duzina de persoane. Epicentrul este orasul Galati. Fieful parlamentarului Mircea Toader, care ocupa o functie cheie in PD-L si este si ditamai seful grupului deputatilor PD-L. Un greu al partidului. Acesta l-a nasit pe Boldea. Inca dinainte de 2006, Boldea era crescut in pepiniera PD-L Galati. In 2008, la 28 de ani, devine parlamentar PD-L, fiind sustinut si promovat de greul Mircea Toader. Acum, la 31 de ani, este primul caz de parlamentar roman caruia i s-a ridicat imunitatea si a sters-o din tara, cu concursul tacit al autoritatilor. Si acum sa facem disectia acestui caz, pentru a raspunde la intrebarea “cine plateste si cum factura politica?'.

La “exit', adica sambata, cand a parasit, spera el definitiv, Romania, pentru a se sustrage raspunderii legale, Mihail Boldea avea la vedere vreo sapte case, dintre care trei pe numele unui frate, numeroase conturi si datorii de recuperat. Desi, asa cum declara in mod oficial procurorii, este investigat inca din 2006, el in 2008 a beneficiat - cu sprijinul PD-L, in general si al parlamentarului Mircea Toader, in special - de o lansare spectaculoasa, devenind parlamentar. Astazi Mircea Toader afirma public ca l-a intrebat pe procurorul general, inainte ca Boldea sa fie nominalizat, daca are probleme cu justitia. Daca e adevarat ca l-a intrebat, atunci asta in sine reprezinta un abuz. Pentru ca niciun procuror nu are voie sa-i ofere unui politician informatii despre cercetarile in derulare si niciun sef de procuratura nu are dreptul, pana la incheierea cercetarilor, sa obtina informatii despre dosarele in curs. Fara sa vrea, domnul Toader ne-a oferit o proba a sistemului mafiot. Astazi stim insa ca, mai devreme cu doi ani de alegerea sa ca deputat PD-L, Boldea era cercetat. Si mai stim ca, inca de la 26 de ani, numele sau era notoriu, presa locala facand numeroase dezvaluiri despre participarea acestuia in grupuri infractionale.

Desi se stia tot ce se stia, Boldea a cotizat si a fost lansat politic. Din acel moment, el s-a bucurat de protectie iar activitatea sa infractionala a crescut exponential. Este un exemplu tipic atat a eficientei faimosului vot uninominal atat de trambitat de unii politicieni, in frunte cu Traian Basescu, cat si a modului in care PD-L a ales si a promovat tineretul.

Desi e urmarit din 2006, investigatiile au fost accelerate abia dupa ce Mihail Boldea a intrat in conflict cu nasul sau Toader si a parasit PD-L. Adio, protectie! Nu tocmai. Din motive pe care inca doar le putem banui, el a fost incurajat sa plece din tara si a facut-o lejer, desi era urmarit de SRI. Si atunci cine va plati factura politica?

Sursa: CorectNews - http://www.corectnews.com/politics/cine-plateste-factura-boldea

×