x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris, avans în fața lui Donald Trump în sondajele de opinie

Kamala Harris, avans în fața lui Donald Trump în sondajele de opinie

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   00:40
Kamala Harris, avans în fața lui Donald Trump în sondajele de opinie
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele Kamala Harris l-a atacat marți pe Donald Trump la primul său miting de campanie de când l-a înlocuit pe președintele Joe Biden în calitate de candidat democrat la președinție,în timp ce un sondaj de opinie Reuters/Ipsos a arătat că ea are un avans marginal față de republicanul Trump

„În această campanie, vă promit că voi pune cu mândrie dosarul meu împotriva dosarului său în orice zi a săptămânii”, a declarat ea în fața unei mulțimi de câteva mii de persoane, la West Allis Central High School din suburbia Milwaukee din Wisconsin, un stat crucial în alegerile din 5 noiembrie.

„Vrem să trăim într-o țară a libertății, a compasiunii și a statului de drept, sau într-o țară a haosului, a fricii și a urii?”, a întrebat ea.

Harris l-a devansat pe Trump cu 44% la 42% în rândul alegătorilor înregistrați în sondajul național Reuters/Ipsos, efectuat luni și marți, după ce Biden a renunțat duminică la competiție și a susținut-o pe Harris ca succesor al său, scrie Reuters.

Sondajele anterioare, realizate înainte de retragerea lui Biden, arătau că Harris și Trump erau la egalitate cu 44% în urmă cu o săptămână și că Trump o devansa cu un punct procentual la începutul lunii.

În toate cele trei cazuri, diferența s-a încadrat în marja de eroare de 3 puncte a sondajului, însă rezultatele ar putea semnala o mișcare limitată în direcția democraților - și ar putea sugera că ridicarea lui Harris în fruntea listei a atenuat orice impuls pe care Trump l-ar fi putut obține în urma Convenției naționale republicane de săptămâna trecută, desfășurată tot în Milwaukee.

Harris a consolidat rapid sprijinul partidului său după ce Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a abandonat campania de realegere sub presiunea membrilor partidului său, îngrijorați cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe Trump sau de a servi pentru încă un mandat de patru ani.

Ea a obținut nominalizarea luni seara, obținând promisiuni din partea majorității delegaților care, la convenția partidului de luna viitoare, vor stabili candidatul.

Majoritatea parlamentarilor democrați au sprijinit candidatura sa, inclusiv liderii partidului din Senat și Cameră, Chuck Schumer și Hakeem Jeffries, care au susținut-o pe Harris marți, în cadrul unei conferințe de presă comune.

Un sondaj neoficial al delegaților realizat de Associated Press arată că Harris are peste 2.500 de delegați, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru nominalizare. Delegații se mai pot răzgândi, dar nimeni altcineva nu a primit niciun vot în sondajul AP; 54 de delegați s-au declarat indeciși.

Ascensiunea lui Harris remodelează dramatic o alegere în care mulți alegători au fost nemulțumiți de opțiunile lor.

Îngrijorat, printre altele, de starea sa de sănătate și de persistența prețurilor ridicate care afectează finanțele gospodăriilor americanilor, Biden a pierdut teren în fața lui Trump în sondajele de opinie, în special în statele competitive care sunt susceptibile de a decide alegerile, inclusiv Wisconsin și statele Arizona și Nevada.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kamala harris donald trump sondaje avans